Laddar, vänta lite...

Recept laga mat ute

banner för recept från Friluftskocken.

Recept laga mat ute över öppen eld

Laga mat ute över lägerelden är något som  Anders Klint verkligen kan. Han är kocken som valde att göra karriär i skogen. Med över 30 års erfarenhet som professionell vildmarkskock både i Sverige och utomlands, delar han nu med sig av sina friluftsrecept till Smart Fritids kunder.
Friluftskocken vill få oss att äta lite bättre och lite godare i skogen, på sjön, på fjället, eller varför inte tillsammans med barnen i närmsta skogsdunge?
Anders Klint ordnar kurser i matlagning utomhus, håller föredrag och event.

 

Friluftskocken Anders Klint på huk i skogens mossa.

 

Recept för smörgåsjärn

 Gyllenbruna varma smörgåsar i smörgåsjärn.  

Varma mackor i smörgåsjärn.

Sex recept från Anders Klint och tips hur du lyckas få till det med smörgåsjärnet.

 
       
 

Recept för grillpinne

 Grillpinne över elden med grillad potatis.  

Grillad potatis på grillpinne

Det är inte bara korv man kan ha på sin grillpinne - potatis går lika bra!

 
       

Recept för våffeljärn

 
 Nygräddad våffla i våffeljärn av gjutjärn över lägerelden.  

Fantastiska frasiga våfflor för fina stunder!

Lär dig knepen hur du hanskas med ditt våffeljärn över lägerelden.

 
   
   

Recept för gjutjärnspanna

 
 Tillaga mustig köttgryta över öppen eld.  

Mustig köttgryta av högrev och rotfrukter!

Den här högrevsgrytan med rotfrukter och smak av Italien blir riktigt god när du låter den långkokas i en gjutgärnspanna!

 
       
       
       
       
       

Nästa recept av friluftskocken Anders Klint kommer snart!