Semmel krabbelurer

Semmel krabbelur
Semmelkrabbelur. Ruskigt gott och enkelt att göra. Smakar förstås bäst tillagad utomhus!

 

Semmel-krabbelurer
copyright©Smart Fritid



Krabbelurer, Skrabbelurer eller kaffeplättar är några namn på dessa godingar. Här är en variant som smakar semla. Kanske till och med godare än semla!

Gillar du friluftsliv steker du dem utomhus i en stekpanna över elden, eller på ett större stekbord av gjutjärn.
 

Ingredienser:

1 dl strösocker

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk kardemumma

1 krm salt

2 ägg

1,5 dl mjölk

smör till stekning

 

 

Till servering:

3 dl vispgrädde
200 g mandelmassa
florsocker eller vaniljsocker

 
 

Gör så här:

1. Blanda socker, mjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke.
2. Tillsätt ägg och mjölk och rör till en slät smet.
3.Vispa grädden och om du så vill med mandelmassa i
4. Värm stekpannan över eld med smör i. Se till att stekpannan inte blir för het och vänd ofta på krabbelurerna så att de inte bränns vilket är lätt hänt. Stek tills de är genomgräddade.

5. Låt krabbelurerna svalna och dela på mitten eller skär ut en liten hatt.
6. Lägg på mandelmassa och grädde, toppa med locket och pudra på med florsocker eller vaniljsocker.



 Och så njut av din krabbelur!

Tipsa

Upptäck mer