5.0 1

Kaffepanna för lägerelden 2,5 lit

766 - Espegard
(1 recensioner)

Rostfri kaffepanna för lägerelden.

299.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Rostfri kaffepanna för lägerelden 2,5 liter

Kaffepanna för öppen eld utomhus - rostfri. Kaffe smakar ännu godare när det tillagas ute över lägerelden.

 

Koka ditt kaffe i en gammaldags rostfri kaffepanna över lägerelden. Det både luktar och smakar ännu bättre än vanligt när du sitter runt den öppna elden och värmer händerna på koppen.

Har du en Braspanna, hänger du smidigt kaffepannan över elden i kroken som sitter i kedjan. Eller som bilden nedan - fixa din egen enkla ställning.

Du kan för förstås också att värma tevatten eller oboy eller äppelmust, glögg eller vad man nu vill ha att dricka varmt. Kaffe är ett måste året om - men vintertid kanske vi även heller annat i kaffekannan för att värma även icke-kaffedrickarna.

 

Specifikationer rostfri Kaffepanna för öppen eld

Material: Rostfritt stål
Volym: 2,5 liter.
Diameter: 18 cm
Vikt: 450 g

 Vill du ha en stor kaffepanna på 6 liter så finns det en här!

 

Kaffepanna över eldKoka ditt kaffe i en kaffepanna över öppen eld - högsta formen av avslappning!

 

 

Tips för att koka kaffe på gammaldags sätt

För oss som inte är vana vid kokkaffe som de flesta norrlänningar är, så behövs kanske lite instruktioner. Använd kokkaffe som är mer finmalt och lämpar sig bäst (följ doseringsanvisningar på paketet, brukar ofta vara ett kaffemått per 1,5 dl vatten).

Antingen häller du på kaffepulvret i det kalla vattnet, eller så kokar du först upp vattnet och sen har du i kaffet och låter sjuda en stund och rör om då och då så kaffe och vatten blandas. Låt inte koka någon längre stund då bildas oangenäma smaker som följer med garvsyran som bildas. Sätten att koka kaffe är många, du får prova dig fram till ditt favoritsätt.

En del upprepar uppkokningen tre gånger och hävdar att det ger det godaste kaffet! Andra vill ta kaffet strax innan det kokar upp.

Ta sen bort kaffepannan och låt sumpen sjunka i några minuter. Klart för servering och avnjutning! Vill du ha något vackert att hälla upp ditt kaffe i - så har vi kåsor av trä och kåsor från Kupilka här - eller snygga emaljmuggar av hög kvalitet här!

 

Mer ingående tips om hur man kokar kaffe över eld hittar du här!

 

Tipsa

Upptäck mer