Mustig köttgryta tillagad över öppen eld

mustig köttgryta i gjutjärnspanna över öppen eld.
Högrev och rotfruker som kokas minst en halvtimme med tomatpuré och kryddor ger dig en härligt mustig gryta.

 

Mustig köttgryta tillagad över öppen eld
Recept: friluftskocken Anders Klint     Foto: friluftsfotografen Greger Grönroos     copyright©Smart Fritid

Recept för mustig köttgryta för dig som vill laga riktigt god friluftsmat ute över öppen eld. Receptet är gjort av friluftskocken Anders Klint som har använt gjutjärnsspanna (köp här!).

Ge er ut i skogen och tänd en lägereld, laga ett riktigt härligt långkok i en lägerpanna och mitt helgtips denna gång är, en mustig köttgryta med högrev och rotfrukter, med smaker från Italien, där skivor av kött kokas riktigt mört. Kan med fördel njutas med rösti gjort på sötpotatis.

Ingredienser: (6 portioner)

700 g högrev
7 dl vatten
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
0,5 dl kalvfond

1 gul lök
3 morötter
100 g rotselleri
100 g palsternacka

1 msk torkad basilika
10 g vitpepparkorn
6 lagerblad

bryn köttet i gjutjärnspannan

Gör så här:

Skär köttet 3 cm långa bitar och bryn dem med lite olja och smör i gjutjärnspannan. Häll på kalvfond och vatten så att det täcker köttet. Skala lök, morötter och rotselleri och skär dem i skivor.

Koka upp och tag bort skummet , koka sedan på svag värme i ca ½ timme.

häll i grönsakerna i grytan

Skala lök, morötter och rotselleri och skär dem i skivor. Lägg i grönsakerna i grytan tillsammans med vitpeppar och lagerblad.

Låt koka vidare i en ½ timme eller tills köttbitarna är mjuka. Avsluta med att smaksätta med kalvfond och nymalen svartpeppar.

 

 

Tipsa

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: