Sex recept varma mackor i smörgåsjärn

Dubbelt smörgåsjärn i gjutjärn i eldstaden.
Recept friluftsmat: varma mackor tillagade i smörgåsjärn av gjutjärn. Köp dessa populära mackjärn här!
 

Recept för varma mackor i smörgåsjärn
Recept: friluftskocken Anders Klint     Foto: friluftsfotografen Greger Grönroos     copyright©Smart Fritid

Recept på friluftsmat - här är 6 recept för varma mackor i smörgåsjärn!

Det är ett fåtal lägereldsrätter som kan jämföras med dessa ångande, gyllenbruna fyllda bröd, lagade över het kol i smörgåsjärn. Sedan jag var en nyutbildad kock för över 30 år sedan, fram till jag började idka friluftsliv även med mina egna barn, har smörgåsjärnet alltid varit ett häftigt kulinariskt verktyg.
 
Gör så här:
Förberedelse är lätt. Smöra bara två brödskivor och lägg dem smörsidan neråt i smörgåsjärnet mot metallen. Lägg till din fyllning - allt från sötsaker och frukt till ost och pizza sås, till ägg - och kläm sedan ihop järnet och stäng det. Hitta nu lite kol i eldstaden och placera järnet på den hetaste platsen. Jag brukar grilla bröden mellan ca 3 och 6 minuter på varje sida, beroende på hur varmt det är i glödhärden.
 
Färdiggrillade smörgåsar i smörgåsjärn på kolbädden.
 

Recept varma mackor:
 
Stekt potatis
Lägg skivad potatis i smörgåsgrillen, tillsätt smör, vitlök salt och peppar (efter smak) och stäng. Grilla på båda sidor över låg värme.

Tonfisk
Blanda konserverad tonfisk, finhackad gul lök och majonnäs. Placera på skivad bröd, smord sida ner, och tillsätt skivor av ost och en skiva tomat.  Grilla tills det är varmt och gyllenbrunt.

Vitlöksburgare
Sprid finhackad vitlök inuti burgerbullar med smör och strö med vitlöksalt och peppar. Placera en lövtunn köttfärsbiff i hamburgerbrödet. Grilla tills guldbrun.

Varm skinka och ost
Placera skivor av toastbröd, i smörgåsgrillen med smörsidan mot metallen. Placera skivad skinka och skivad ost på brödet. Tillsätt Dijon senap och täck med resterande brödskiva, smörsidan uppåt. Stäng smörgåsgrillen, och grilla tills guldbruna.

Ägg
Öppna smörgåsgrillen och använd som två pannor, placera ett ägg på vardera sidan av smörgåsgrillen, med lite olivolja. Använd smörgåsgrillen i stängt läge för äggröra. Tillsätt olivolja, lök, ost, peppar och svamp för omelett.

Rocky Road
Bred jordnötssmör på 2 skivor bröd. Lägg till en stor marshmallow och lite finhackad mörk choklad mellan toastbröd tills brödet är guldbrunt.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Smörgåsjärn finns att köpa både som enkelt smörgåsjärn och dubbelt smörgåsjärn  och smörgåsjärn pannini (mer avlång form) här hos Smart Fritid. Järnen är alla av gjutjärn med handtag.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Rome Pie Iron - smörgåsjärn i elden.

 
Tipsa

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: