Fish Taco - recept laga mat över eld

Laga mat ute fisk tacos
Fritierade fisk-tacos tillagade över eld. Här i tortillabåtar med riven västerbottenost, koriander mm.

 

Fish Tacos tillagade över eld
Recept och foto: Lina Eriksson - Linabythebay       copyright©Smart Fritid

Tacos i all ära - men det kan vara skönt att få variera. Kanske den här rätten kan gillas även av barn, för den serveras i tortillabröd - och är god! Friterad fisk är populärt och med riven västerbottenost och sirrachamajo så får smaklökarna sitt.

 

Ingredienser:
Vit fisk av något slag
Mjöl
1 ägg 
Panko ströbröd
Riven västerbottenost
Koriander
Sirrachamajo
Sallad & hackad tomat
Röd lök
Tortillabåtar
Mosad avokado m vitlökshack

Rapsolja att steka i

 

Gör så här:

Rulla fisken i mjöl med salt, sen i vispat ägg och slutligen i panko.
Häll upp rapsolja i stekpannan eller stekbordet över elden.
När det verkar varmt så friterar du bollarna. Vänd på dem ofta.

Servera i små tortillabåtar ihop med alla tillbehör.

 -------------

För att tillaga den här rätten kan du behöva:

 

Espegard Braspanna

Ett stekbord eller stor stekpanna

Stekspade stor

 

 
 

Tipsa

Upptäck mer