Otto på tur

friluftsmat
Ta de gryn du fick över - eller koka pärl-couscous och gör dig en krämig Otto!


Otto på tur
Recept och foto: Kristin Johansson    copyright©Smart Fritid

 

Gryn som couscous, bulgur, korngryn m.m som blir över från middag - är perfekt att ta med sig på tur och koka otto på.

Pärl-CousCous, alltså de som är lite större kulor och lite mer tugg. är goda och ganska bortglömda tycker jag. Här som en en krämig OTTO som gick på tur.

 

Krämig pärlotto

4 dl pärlcouscous (kokad)

2 dl rivna ostrester, helst lagrad ost med mycket smak

10 småtomater

salladslök, hackad

en knippe oregano

olja

flingsalt & svartpeppar

 

Gör så här:

Hetta upp olja i kastullen. Stek lök, lite oregano och tomater någon minut. Addera pärlor och buljong lite i taget. När konsistensen känns bra rör man ner ost, örter och smaka av med salt och peppar.

 

 
 

En variant för vandringen:

Och är det så att man skall gå på en längre vandring och ha en packning som väger lätt, så är torkad mat en grym lösning. 

Då är det även bättre att packa med sig couscous, eller till och med den finkorniga varianten som inte kräver mycket koktid.

 

 

CousCous-Otto med torkade grönsaker

en näve torkade grönsaker

en näve torkad svamp

en näve torkad ost

ca 5 dl vatten

2 dl couscous

1 buljongtärning

olja, salt & peppar

 

 

Gör så här:

Koka upp vatten, grönsaker och buljongtärning. Låt puttra tills grönsakerna är mjuka.

Tillsätt couscous, stäng av gasen/flytta från värmen och låt den stå och svälla under lock ett tag.

Blanda ner ost, lite olja, rör runt och smaka av med salt och peppar.

Äts i kåsa🤎

 

Vill du ha din egen vildmarksgrill? Kika på vår omtyckta Braspanna och köp den här!

Tipsa