Historien bakom Smart Fritid

Tomas Johansson

Jag som driver Smart Fritid heter Tomas Johansson och jag har alltid haft en förkärlek för fiffiga och praktiska fritidsprodukter. Jag tog t. ex. själv fram en praktisk knopguide i pocketformat för fiskare och för att sälja den startade jag e-handelsföretaget Smart Fritid år 2004.

Som med alla nystartade företag är det ett slit för att hitta rätt, (min fiffiga knopguide lönade sig till exempel aldrig) och det var först när jag hittade de proffsiga rökskåpen från Bradley Smoker som det hela tog riktig fart. 

Sedan gammalt hade jag ett intresse för att röka mat. Jag har barndomsminnen från när jag och farfar byggde en rök där vi förädlade fisken som jag fångat. Det var ett fint minne, och något jag ville dela med mig av till andra - möjligheten att göra något riktigt delikat bara med hjälp av lite rök!

Svårt att röka i traditionell rök
Nu är det ju inte så enkelt det här med att röka mat i en gammal rök, det fick jag återigen erfara när jag köpte ett traditionellt rökskåp från Sverige och började sälja det. Snart kom jag fram till att skåpet inte höll måttet. Jag var tvungen att hitta något bättre!

citatOch det gjorde jag - ända borta i Kanada och det i form av ett smart elektriskt rökskåp. Till och med en matnovis som jag, fick fram så god rökt lax att vi bara häpnade runt bordet. "Det är så gott så man blir förbannad" sa vi och skrattade. Bradley hade löst problemet att få en fin, ren rök som ger ett jämnt resultat.

Bradley Smoker hade vid det laget spritt sig till Storbritannien, men inte till övriga Europa eller Norden. Jag fick därmed förmånen att introducera Bradley Smoker på den nordiska marknaden som säljagent, och det visade sig att folk tyckte att den var lika bra som jag!

Smart Fritids utbud är idag breddat med friluftsprodukter eftersom jag också har ett intresse av friluftsliv och helt enkelt att njuta av naturen både till sjö, hav och till skogs. Vi har numera många produkter för matlagning utomhus över eld, och vi gillar själva den norska friluftsgrillen Braspanna från Espegard som vi använt flitigt året runt och lagat mycket gott på.

Trygg kund = glad kund
Eftersom jag inte bara är säljare utan även konsument, så har jag en del erfarenhet av att bli illa behandlad som kund - vilket kan reta mig till vansinne.  Därför har jag bestämt mig för att verkligen måna om mina kunder - och blir det fel, för det blir det ibland, då ska de känna sig trygga med att jag gör vad jag kan för att de ska bli nöjda och glada igen.

Som litet personligt företag, satsar jag förutom på en snabb och bra kommunikation med mina kunder, även på snabba leveranser. Det ser jag på Trustpilot att mina kunder uppskattar.

 

Välkommen till Smart Fritid önskar 


Tomas Johansson / tomas@smartfritid.se

 

Trustpilot