Tortillabröd

Tortillabröd över öppen eld
Tortillabröd är enkelt att baka själv. Stek gärna i stompapanna över öppen eld.


Recept på hembakade tortillabröd
Recept och foto: Kristin Johansson    copyright©Smart Fritid

Tortillabröden är stekta utomhus över en Braspanna (köp här) i en stompapanna (köp här).

 

Tortillabröd kan man baka själv eller köpa färdiga. Vilket man än väljer så är det väldigt gott att grädda på dem i en panna över eld. Stompapannan är perfekt för detta med sin något rundade botten och geniala trähandtag.

 

 
 

Tortillabröd, 8-10 st

 

Ingredienser: 

200 g vetemjöl

2 msk matolja

1 dl vatten, kokande

en nypa salt

 

Gör så här:

  1.  Blanda mjöl och salt i en bunke.

  2. Häll på olja och nästan allt vatten.

  3. Knåda degen några minuter, addera mer vatten om degen känns torr. Den skall vara smidig så att den går att kavla.

  4. Lägg på en handduk och låt vila 15 minuter.

  5. Dela degen i små bitar (ca pingisboll) och kavla ut dem tunt. Gör hellre för små än för stora.

 

Grädda sedan i stompapannan över öppen eld tills de fått fin färg.

Packa in de varma bröden i en lätt fuktad kökshandduk.

 

Tortillabröden serverades här med:

chiligryta - recept här

sallad

chips

creme fraiche

chilisauce



 

Tipsa