Viltskav i tortilla

recept viltskav tortilla
Att ha en buffé utomhus där var och en plockar de ingredienser man vill ha i sitt tortillabröd är smidigt.

 

Viltskav i tortillabröd
Recept och foto: Lina Eriksson - Linabythebay       copyright©Smart Fritid

 

Viltskav känns alltid rätt när man ska laga mat ute och leva vildmarksliv. Den här gången lägger vi viltskaven i ett tortillabröd. Det enda du behöver göra är att steka köttet och löken. Sen får gästerna själva fylla sina tortillabröd.

 

Stek smidigast på ett stekbord av gjutjärn över en eld på marken - eller om du vill ha det ännu smidigare - ställ den i Espegards Braspanna för bekväm arbetshöjd. Det går också att steka i en stekpanna om ni inte är så många.


Ingredienser:
Något typ av fryst viltskav
Gul hackad lök
Riven västerbottenost
Ruccola
Gräddfil
Rårörda lingon
Liba- eller tortillabröd
Rapsolja att steka i

 

Gör så här:
Stek köttet & löken.

Ställ upp ingredienserna och låt alla fylla sitt eget bröd med innehåll. Smidigare än så blir det inte.

 

Ett litet tips från Lina by the Bay om du vill piffa till det för gästerna: Tygservetter är smart att ha ute i naturen då de inte flyger iväg så lätt!

 

 

 -------------

För att tillaga den här rätten kan du behöva:

 

Espegard Braspanna

Stekbord i gjutjärn eller en stor gjutjärnspanna

En rejäl skärbräda om du hackar grönsakerna utomhus

Stekspade

 

 
 

Tipsa

Upptäck mer