
Bradley Smoker
Alla produkter i "Bradley Smoker"
-
- 13 %11900.00 kr 13750.00 kr533.01 kr/månad. (24 månad.)
-
- 18 %
Bradley Smoker - Digital 6-galler
6995.00 kr 8500.00 kr328.61 kr/månad. (24 månad.) -
Beställningsvara- 25 %
Bradley Smoker - Digital 4-galler
5595.00 kr 7500.00 kr270.27 kr/månad. (24 månad.) -
- 14 %
Bradley Smoker Original 4-galler
4750.00 kr 5500.00 kr235.06 kr/månad. (24 månad.) -
- 18 %
Bradley Smoker - Rökgenerator
2795.00 kr 3400.00 kr153.59 kr/månad. (24 månad.)
Bradley Smoker – välj en Bradley rök om du vill ha den godaste rökta maten!
Bradley Smoker rökskåp gör det riktigt enkelt att röka fisk och kött hemma. Salta in ditt kött eller din fisk, lägg eller häng in i ditt Bradley rökskåp och tryck på några knappar. Så enkelt är det. Och det blir ruskigt gott när du röker mat i en Bradley rök.
Eller som vi sa när vi smakade vår varmrökta lax från vår Bradley rök: Det är så gott så man blir förbannad! Det var en häftig upplevelse att äta den laxen. Och vilken tur att vi hade gäster så vi kunde dela njutningen. Nu är vi bortskämda med god rökt mat så nu blir vi inte riktigt lika förbannande när vi får Bradleyrökt mat i munnen – men vi lovar, det är en njutning varje gång!
Bradley Smoker - enkel att röka med, enkel att lyckas med
Det bästa med Bradley Smoker är att du får härligt god rökt mat varje gång – och att det är så enkelt. Att röka i en elrök gör att du slipper gissa, det är enkelt att göra likadant gång efter gång och därmed få samma resultat. Röker man på ett traditionellt gammaldags vis med en vedeldad rök kan resultatet skilja sig mycket mellan gångerna. Med en Bradley rök slipper man gissa och du vet att resultatet blir lyckat. Du får en ren, fin rök och inga sotrester på maten som varken är nyttiga, ser bra ut eller smakar bra.
Här hittar du bra rökrecept
För att du ska kunna få ut mesta möjliga av ditt Bradley rökskåp och röka riktigt god mat har vi tagit hjälp av mästerrökaren Agneta som så gott som ständigt har en rökpelare upp från sina rökskåp. Ja, det finns de som inte nöjer sig med ett rökskåp. Med hennes rökrecept kommer du också förstå hur enkelt det är att röka mat med en Bradley Smoker – och hur vansinnigt gott det blir!
Med en elrök som Bradley röker du din mat så enkelt, utan gamla tiders krävande arbete. Rökskåpet är isolerat och i det kan du varmröka, kallröka (köp till en kallrökningsenhet) och ugnssteka. Tillagning i rökskåp är tänkt att ske enligt principen ”low and slow” och inte vid alltför höga temperaturer, det ger dig saftigaste och finaste smaken.
En ny brikett matas fram var tjugonde minut och släcks i vattenskålen.
Bradley Smoker ger ren, fin rök
Röken du får från din Bradley Smoker är långt renare än i de flesta rökar. Rökbriketterna ger fyra gånger så ren rök som när man bränner motsvarande lösa spån i en röklåda. Det är tack vare den automatik som finns inbyggd i Bradley röken. Briketterna matas fram efter tjugo minuters rökavgivande och faller ner i en vattenskål där de släcks.
Termostaten ser till att temperaturen är under kontroll och inte blir för hög. Det gör att man slipper giftiga gaser och syror.
Rökskåpen från Bradley Smoker uppfyller både nordamerikansk och europeisk standard.
Rökbriketter med många smaker till din Bradley rök
Till din Bradley Smoker finns rökbriketter av många olika träslag: Al som är bästsäljaren, de fruktigare äpple och körsbär, lönn som är kanadensarnas favorit, ek och så de starkaste rökbriketterna hickory och mesquite.
Det finns även blandningar som chilli-kummin, ingefära-sesam, jägarblandning (en av de allra mest köpta), pacific blend (för fisk och skaldjur), specialblandning (mild smak), whiskey-ek, öl och fem smaker. Fem smaker är för den som vill prova flera sorter utan att behöva köpa hela paket av varje. De briketter som ingår är: Al, Hickory, Lönn, Körsbär & Specialblandning.
Ett svenskt företag Grevens briketter har börjat tillverka rökbriketter som passar till Bradleys rökskåp och vi säljer samtliga briketter därifrån vilka är: al, en, björk, bok och Grevens val. Olika rökbriketter ger lite olika smak på din mat, och du kan göra härliga smakkombinationer. Det är ett starkt försäljningsargument för just Bradley.
Vi har samtliga tillbehör till ditt Bradley rökskåp
Hos Smart Fritid hittar du alla tillbehör till Bradleyröken. Extra galler, finmaskigt teflongaller sk Jerky racks när du röker strimlor av kött eller små matbitar, non-stick silikonmatta att lägga på gallren så att det inte fastnar, regnskydd för 4-galler och regnskydd för 6-galler som håller rökskåpet fint mycket längre, Bradleys digitala termometer (och Thermapen som vi själva gillar ännu mer).
För dig som vill ha smidigare mathanteringen vid rökskåpet (eller grillen): Bradleys ihopfällbara köksvagn som fungerar som avställningsyta och arbetsyta med en rejäl skärbräda ovanpå och två hyllor under. Bradley Smoker Carving kit med köttgaffel, knivar, knivslip och en digital termometer för bästa kötthantering.
Till Bradleys rökskåp följer alla galler med; till ett 4-gallers rökskåp får du med fyra galler, och till ett 6gallers får du med sex galler. Vill du hänga in kött eller fisk i ditt rökskåp så köper du till extra krokar, det finns korvkrokar av märket Bradley,men konkurrenten Borniak har tagit fram många bra krokar av olika former som passar lika bra i Bradleyröken, bland annat fiskkrokar hittar du under tillbehör.
Vi har även två böcker om rökning: Rök: allt om maten, smaken och metoden och klassikern i ny omarbetad upplaga: Rökning – så röker du kött och fisk. Med dessa böcker känner du dig kunnigare och kan ta dig an din nya hobby med lite större självförtroende. Vi har också satt ihop en bra guide i rökning – Smart Fritids rökguide som är en bra sammanfattning om insaltning och rökning.
Viktigt för den som ska kallröka är förstås Bradleys kallrökningsenhet som du hittar här.
Hur fungerar ett rökskåp från Bradley Smoker?
Bradley Smoker består av ett isolerat skåp där man lägger eller hänger in det man vill röka. Till rökskåpet finns det komplett antal galler att lägga maten på. Fyra galler till 4-gallers skåpen och sex galler till 6-gallers.
På sidan av skåpet finns rökgeneratorn med förvaring av briketter i ett matarrör som leder in i rökskåpet där brikettbrännaren finns som producerar den goa röken. Rökbriketterna matas fram en och en var tjugonde minut till brikettbrännaren och puttas fram av nästa så den färdiganvända släcks i en vattenskål längst ned i rökskåpet.
När du ska använda rökskåpet så ansluter du förbindningskabeln mellan rökgeneratorn och rökskåpet och därefter stoppar du in strömkabeln först i rökgeneratorn och sedan i vägguttaget. Ställ in dropplåten nederst i rökskåpet. Fyll på droppskålen med vatten till hälften och ställ den på bottenplåten så att den är redo att fånga upp och släcka rökbriketter som brunnit färdigt.
Ladda en omgång rökbriketter i matarröret ovanpå rökgeneratorn. Slå sedan på rökgeneratorn genom att trycka på On/Off Smoker och tryck därefter på Wood tre gånger så att en rökbrikett matas fram till brännaren, sedan sker frammatningen av briketter automatiskt. Därefter ställer du in röktid (Smoker Timer Set) och öppnar ventilen så mycket som du vill. Ventilen ska aldrig vara helt stängd.
Slå sedan på rökskåpet (tryck på On/Off Oven) och ställ in temperatur (Oven Temp Set) och tillagningstid (Oven Timer Set). Så är du igång med rökningen!
Läs förstås Bradley Smokers manual för de digitala rökskåpen innan du röker första gången så att du förstår hur din Bradley Smoker fungerar och ska rengöras.
Kom ihåg!
Innan man använder sin Bradleyrök för första gången ska man röka in den – ställ in tillagningstiden (Oven Timer Set) till 1 timme och gradantalet (Oven Temp Set) till 150° F (66° C). Inrökningen av skåpet är klart efter en timme – och sen är det bara att tuta och röka!
Din mat kommer att smaka bättre ju längre du har rökt med din Bradley Smoker. Insidan ska bli svart av röken och få ha kvar sina rökrester.
Rengöring:
Efter varje gång du använder din Bradleyrök så behöver du kontrollera den och göra rent den. Ta ur strömkabeln först. Se manualen för vilken rengöring som krävs, men det är bland annat galler, dropplåt, bottenplåt och droppskål som ska göras rent. De går att ta ur rökskåpet och till exempel köras i diskmaskinen eller diskas för hand.
Ta även hand om rökgeneratorn genom att hålla den ren, och ta bort fett mellan varven. Även brikettbrännaren bör hållas fräsch, liksom toppventilen.
Bradley Digital 6-galler är en storsäljare av våra Bradley rökar.
Köp Bradley rökskåp av kunnig återförsäljare i Sverige
Smart Fritid har längst erfarenhet av Bradley i Sverige och just rökskåp är vår största och viktigaste produkt.
Hos oss finns därför kunnandet och erfarenheten som behövs för att hjälpa dig när det gäller råd om elektriska rökar. Du kan fråga oss om det mesta, och vi kan hjälpa dig att hitta rätt rökskåp som passar just dig – och vi har alla Bradley Smokers reservdelar som man kan tänka sig behöva någon gång i framtiden.
Hos oss får du också tillgång till alla våra guider när det gäller rökning: tips hur du kallröker, röker fisk, gör en saltlag – förutom då Smart Fritids rökguide som ger dig kunskap att komma igång.
Smart Fritid letade upp de praktiska elrökarna från Bradley år 2005 och introducerade dem på den nordiska marknaden. Ursprungligen är de här omåttligt populära rökarna från Kanada, ett land lite likt vårt eget med mycket jakt och fiske och många som älskar rökt mat.
Många företag har följt Smart Fritid i spåren och börjat sälja dessa lättanvända elektriska rökar, men få är så kunniga att de kan matcha vår service och vårt stora utbud av Bradley rökar, rökbriketter, tillbehör och reservdelar.
Vi hoppas att du ska bli nöjda med oss som återförsäljare av Bradley Smoker – om inte, så är det bara att säga till - så gör vi dig nöjd!
Smart Fritid har alltid lågt pris på Bradley Smoker, snabb leverans och fraktfritt på sina Bradleyrökar! Köp Bradley Smoker rökskåp av Smart Fritid!