- 18%
Eldriven rökgenerator från Bradley Smoker - Smart Fritid.

Bradley Smoker - Rökgenerator

BTSGCE240 - Bradley Smoker

Eldriven rökgenerator, kapacitet 2-3 kbm. Bygg din egen kött- eller fiskrök!

2795.00 kr
Ordinarie 3400.00 kr , du sparar 605.00 kr, (18%)
Svea WebPay Delbetalning 153.59 kr /Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Rökgenerator Bradley med adapter - för 2 kbm rökskåp

Eldriven rökgenerator för dig som vill bygga din egen kött- eller fiskrök

 

Bradley rökgenerator är för dig som vill röka livsmedel i lite större skala (för exempelvis försäljning). Anslut rökgeneratorn enkelt  till ditt eget rökskåp med hjälp av medföljande adapter.

 

Hur stort skåp räcker rökgeneratorn till?

Rökgeneratorns kapacitet räcker till ett ca 2 kbm stort skåp.

 

 

Kan man både kallröka och varmröka i eget rökskåp?

Självbyggda rökskåp & rökugnar är ofta större än Bradley Smoker, och oftast inte isolerade. Problemet med temperaturökningar finns inte i ett större skåp och det är därmed perfekt för kallrökning. Självklart kan du också tillföra en värmekälla för varmrökning. Valet är helt ditt eget.

Bradley Rökgenerator komplett med adapter ger dig också möjligheten att modifiera ett kylskåp eller befintligt vedeldat rökskåp med tekniken som Bradley Smoker bygger på.

 

 

Hur kan jag tillföra värme om jag vill varmröka?

Vill du varmröka måste du tillföra värme av något slag. Rökgeneratorn är bara på 125 W, tillräckligt för att briketterna ska börja glöda och ge rök. För att varmröka behövs mer effekt. Förslag på värmekälla kan vara att ta delarna från en elgrill (finns ofta billiga på stormarknader), alternativt ett bastuaggregat om skåpet är riktigt stort.

 

Ett annat alternativ är att värmeslingan från en hushållsugn, gärna komplett med termostat och vred. Frågar man snällt är det sällan några problem att hitta delarna på lokala återvinningsstationen.

 

 

 

Hur ansluter man rökgeneratorn?

Adaptern består av en skiva som sitter utanpå rökskåpet och en krage som dras åt från insidan av väggen på rökskåpet. Rökgeneratorn ansluts till skivan med hjälp av en fläns och kan lätt tas bort för att förvaras separat när den inte används.

 

 

Vad är viktigt för att rökgeneratorn ska funka i skåpet?

Det viktiga i designen är att byggnaden tillåter ett naturligt drag så att röken strömmar igenom, och att ingen rök passerar baklänges genom generatorn. Skulle detta ske kan mekanismen täppas till med rester från röken.

 

 

Vad är bra med Bradleys rökgenerator?

Bredden av möjliga aromer genom Bradley Smokers rökbriketter öppnar för intressanta möjligheter för småskalig produktion av rökt kött, fisk, ost mm. Och precis som Bradley Smokers rökskåp används rökbriketter istället för rökspån. Briketterna gör att rökprocessen kan kontrolleras och man får en jämn tillförsel av rök vilket är svårare att uppnå med rökskpån.

 

 
 

En byggskiss på ett rökskåp medföljer

Enklare byggskiss (mått i tum) medföljer. Visar skåp av träreglar och plywood som är cirka 1,2 x 0,8 m stort och 1,8-2.3 m högt. Det är ett sluttande pulpettak därav olika höjdmått.

 

 

Mått på hål i rökskåpet som behövs för rökröret

Diameter på rököret som sticks in i rökskåpet: 112 mm. Minimiavstånd botten rökskåp till centrum på hålet som behöver tas upp i rökskåpet: ca 160 mm.

 

 

Specifikationer Bradley rökgenator:

Användningsområde: Kött- & fiskrök

Vikt: ca 4,5 kg

Storlek: 590 x 350 x 225 mm.

Utförande: Epoxylackerad plåt

Värmeelement: 125 W

Strömförsörjning: 220 - 240 V

Kapacitet: räcker till ett ca 2 kbm stort skåp

Tillbehör: Levereras med manual, dropplåt.

Garanti: 12 månader, CE-godkänd.

 

 

Köp Bradley rökgenerator när du vill bygga ditt eget rökskåp. Handla av rökspecialisten Smart Fritid för snabb leverans!

 
Tipsa

Andra köpte också