Bradley Smoker - Digital 4-galler

BTDS76CE - Bradley Smoker

Termostatstyrt rökskåp från Bradley Smoker med digital rökgenerator.

6995.00 kr
Ordinarie 7775.00 kr , du sparar 780.00 kr, (10%)
Svea WebPay Delbetalning 328.61 kr /Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 4-6 dagar

Vikt 20.4 kg
 • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

 • Snabb leverans!

 • Öppet köp 365 dagar!

 • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Bradley Smoker Digital 4 galler - den mest sålda Bradley röken!

Bradley Smoker digital 4-galler - rök kött och fisk i en termostatstyrd  Bradley rök!

 

"Digital 4 galler" är vårt mest sålda rökskåp från Bradley Smoker. Liksom den större modellen Bradley Smoker 6-galler är 4-galler en rök utrustad med en digital rökgenerator med såväl termostat som timer för enkel hantering och perfekt rökresultat. Bradley Smoker Digital 4-galler är det självklara valet av rökskåp för dig som vill röka kött, fågel & fisk själv.

 

Bradley effekten - alla röker mat enkelt!

Rökskåpen från Bradley Smoker har utan överdrift revolutionerat rökning av mat i Sverige. Man behöver inte längre ha många års erfarenhet av rökning, ett vant handlag och en hel dag över. Det har blivit en riktig Bradley-effekt i landet!

Det utmärkta rökresultatet som Bradley rökar ger, har gjort att många, inte bara jägare och fiskare upptäckt nyttan med ett eldrivet rökskåp från Bradley Smoker. Även vanliga hemmakockar, fiskhandlare, kycklinguppfödare och kockar har insett de många möjligheterna en eldriven rökugn ger.

 

 

Varför ska jag köpa Bradley Smoker?

 • Det är så enkelt! Läs på lite i manualen stoppa i rökgeneratorns stickkontakt - och sätt på rökskåpet och du är igång!  Den digitala rökgeneratorn gör det enkelt att ställa in tillagningstid & temperatur i rökugnen och hur länge det ska rökas. Just enkelheten och därmed det jämna resultatet är det som utmärker en Bradley Smoker elrök. Den kräver mycket lite passning, fjärran från gamla tiders rökugnar.

 • Det blir så gott! Vågar vi lova att du får mat av delikatessklass? Vi själva är inte duktiga matlagare men har bjudit våra vänner på så god rökt lax att alla häpnade. Alla kan röka med en Bradley.

 • Förutsägbart resultat! Det blir inte si ena gången och så andra, utan resultatet är förutsägbart eftersom det är en kontrollerad rökprocess med rök av hög kvalitet. Gav 2 timmars rökning för stark röksmak, då är det bara att minska röktiden nästa gång och vice versa.

 • Inga bismaker - Bradley Smoker producerar ren fin rök och med en jämnhet som har betydelse för den som vill ha verkligt god rökt mat utan risk för otäcka bismaker. Framförallt när man kallröker eller varmröker lax är det lite extra känsligt att röken är av hög kvalitet.

 • Du kan både varmröka och kallröka. Ska du kallröka köper du en kallrökningsenhet här.
 • Vill du läsa på om rökningens grunder finns Smart Fritids rökguide.

.

 Rökt kött från Bradley Smoker.
Benfri fläsklägg blir riktigt gott rökt i Bradley Smoker.

 

Vad kan man röka då i en Bradley rök - och hur gör man?

Titta bland våra recept för Bradley Smoker så får du både tips på rätter och instruktioner när det gäller saltning, röktid och val av briketter. Att röka är lätt med Bradley Smoker.

 

Finns det någon manual på svenska till Bradley Smoker?

Ja, vi har översatt den engelska bruksanvisningen för Bradley Smoker till svenska - ladda ner pdf:en Bradley Smoker manual för digitala rökar här så kan du lära dig om hur du monterar din digitala Bradley rök, röker in den första gången, ställer in temperatur och tid och hur du gör rent den efter använding. Det finns även bra illustrationer på rökskåpets olika delar i bruksanvisningen.

 

Rökbriketter Mesquite för Bradley Smoker.
Mesquite är den allra starkaste rökbriketten!

 


Fördelen med rökbriketter

Det är enkelt att hantera rökbriketter och en laddning räcker till upp till nio timmars rökning. Varje rökbrikett avger rök i 20 minuter innan den matas fram och åker ner i en vattenskål där den släcks.


Rökbriketterna som finns med en mängd olika smaker gör att du kan få olika karaktär på din mat bara genom olika smaker på briketter, något som uppskattas av många. Det gör det lite extra roligt att röka.

Efter ett tag hittar man den smakkombination som man gillar bäst - en viss rökbrikett till ett visst livsmedel.  Eller så gör man det enkelt och kör på sin egen standardbrikett, kanske albriketter 120 pack eller albriketter 90- pack eller enbriketter som är populärast i Sverige.

 

 

Specifikationer Bradley Smoker:

 • Vikt: ca 21 kg
 • Storlek skåp utvändigt: 795 x 435 x 360 mm.
 • Storlek skåp utvändigt inklusive rökgenerator: 795 x 620 x 360 mm.
 • Storlek rökutrymme invändigt: 480 x 390 x 290 mm.
 • Galler: 4 st a´ 380 x 280 mm. Med 4 galler är avståndet mellan gallren 10 cm. (Möjligt att dubblera till 8 galler, avståndet blir då 5 cm.)
 • Effekt: 500 W ugnselement + 125 W rökgenerator = 625 W totalt.
 • Max temp: Ca 150°C.
 • Min temp: Se kallrökning.
 • Utsida: Epoxylackerad plåt.
 • Insida: Rostfri plåt.
 • Tillbehör: Levereras komplett med rökgenerator, fyra galler, dropplåt, vattenbehållare och svensk manual.
 • Garanti: 12 månader, CE-godkänd.
 • Fraktfri hemleverans!

 

Köp din Bradley Smoker Digital 4-galler av kunnig återförsäljare - vi har smidig kassa, alla reservdelar om du någon gång behöver och bra support!

 

TIPS! Vi har flera andra modeller av Bradley rökar som du hittar på den här sidan där alla våra rökskåp från Bradley Smoker finns samlade!
Vill du se samtliga våra elrökar med en uppställning med korta fakta hittar du den sidan här.

 

PS. Här hittar du alla våra elrökar och tillbehör.

 

------------------------------------------------------------------------------

 

Vilket rökskåp / rökugn ska man ha?

Hur mycket kött och hur stora bitar tänker du röka? Är det viktigt att kunna hänga in ett rådjurslår eller ex ål, då ska du absolut välja Bradley Smoker Digital-6 galler som är vårt största rökskåp. Kan du däremot tänka dig att bena ur stora bitar och ex. flatröka ål istället för hänga in den hel då fungerar det lika bra med ett mindre rökskåp, sk. 4-galler-modell.

Eftersom båda Bradley rökarna har samma effekt, 500 W, så får det mindre rökskåpet jämförelsevis ett högre effekttal och därmed upp temperaturen enklare även i kallare väder och fullt med kallt kött i sig.

I ett 4-gallerskåp är höjden på rökutrymmet ca 48 cm högt, i ett 6-gallerskåp ca 68 cm högt.

Gallerstorlek är samma i alla rökskåp dvs.  ca 28 x 38 cm. Avstånd mellan gallren är 10 cm. Använder man dubbla galler halveras avståndet till 5 cm.

 

 

Ska jag välja Bradley Smoker digital eller original?

Är det värt att satsa på en digital rök, duger inte Bradley Smoker Original som också är en elrök? Jo en Original duger absolut och gör sitt jobb bra men behöver lite mer stöd med temperaturregleringen. En del gillar den extra omsorgen om rökprocessen, men 9 av 10 väljer ändå att köpa en digital modell.

Troligen för att de digitala Bradley rökarna är utrustade med både termostat och timerfunktion. Just termostatfunktionen är det som gör den stora skillnaden. Utan termostat måste man nämligen passa ugnstemperaturen som lätt ändrar sig över tiden. När väl köttet gått från kylskåpstemperatur till att bli varmt kyler det inte längre lika mycket och man får sänka effekten för att det inte ska bli för varmt i rökugnen. Tittar sen solen fram och skiner på rökskåpet stiger temperaturen så sakteliga. Eller tvärtom går solen kanske i moln och det börjar blåsa med temperaturfall som följd. Det krävs helt enkelt passning och mer tålamod att själv agera "termostat".

De digitala rökskåpen är på det viset mindre tidskrävande och gör jobbet åt dig. Även om du tar en sväng till affären under tiden du röker, eller du råkar glömma bort rökskåpet några timmar är det inga problem. Med rätt temperatur inställd och röktid inställd är det svårt att inte lyckas!

------------------------------------------------------------------------------

 

 

Tipsa

Tillbehör

Andra köpte också