Bradley Smoker - Digital 6-galler

BTDS108CE -

Bradley Smokers 6-gallersskåp med digital rökgenerator.

6295.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 299.44 kr/Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar

Vikt 25.9 kg
 • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

 • Snabb leverans!

 • Öppet köp 365 dagar!

 • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Bradley Smoker Digital 6 galler rökskåp

Rökskåp Bradley Smoker digital 6-galler från Bradley Smoker.
Fiskrök och köttrök för dig som vill röka din egen mat!

 

"Bradley Smoker 6 galler" är ett av Bradleys Smokers största rökskåp med sina 68 cm på höjden invändigt. Den är 20 cm högre än Bradley Smokers 4-gallers skåp. Vill du röka mycket på en gång, då är det en Bradleyrök med 6 galler som du ska köpa. Eller om du har större köttbitar som du behöver få plats med i ditt rökskåp.

Förutom storleken är Bradley Smoker digital 6 galler och 4 galler samma rökskåp, båda digitala termostatstryrda elrökar som ger rökt mat av högsta klass. Bradley Smoker digital 6 galler - bara att stoppa in kontakten och ladda med briketter!

Den digitala rökgeneratorn är utrustad med såväl termostat som timer för att göra det riktigt enkelt att röka mat. Med vedrökta rökskåp behöver du mycket träning och handlag för att få ett bra resulat, med Bradleys elrökar är det bara att läsa manualen, stoppa in stickkontakten, ladda rökgeneratorn med rökbriketter, och ställa in tillagningstid, temperatur i rökskåpet och hur länge du vill ha rök. Så är du igång!

 

Vill du lära dig grunderna hur man röker mat? Läs gärna Smart Fritids Rökguide!

 

 Albriketter för Bradley Smoker.
Bradleys rökbriketter finns i fler än 20 smaker.
Albriketterna är de populäraste.

 

Rökbriketter ger ren fin rök med smak

Du får en fin och ren rök i en Bradley, tack vare hur röken framställs. Rökbriketterna bränns på ett elektriskt element och avger rök, för att sedan matas fram och trilla ned och släckas i vatten i en droppskål. På det sättet blir det aldrig någon oren rök som kan ge dåliga bismaker.
Rökbriketterna matas fram automatiskt var tjugonde minut, och ger upp till nio timmars rök utan påfyllning av rökbriketter. Smart Fritid har ett komplett sortiment av rökbriketter med fler än 20 smaker.

 


Rökt kött i Bradley Smoker.
Rökrecept. I Smart Fritids rökrecept får du hjälp med
temperatur, röktid och saltning förutom idéer vad du
kan röka i en mängd olika recept.

 

 

Bradley Smoker 6-galler gillas av proffsen

Med en termostatstyrd elrök är det inte längre bara jägare och fiskare som röker mat. Även mindre matproducenter som ex. kycklinguppfödare, restauranger och proffskockar har börjat röka sin egen mat och fått ökad lönsamhet. Proffsen är ofta "storrökare" och väljer vanligtvis en 6-gallers rök från Bradley.

Den som vill kallröka med sin Bradley Smoker köper en kallrökningsenhet.


 Specifikationer Bradley Smoker Digital 6-galler:

 • Vikt: ca 25,9 kg
 • Storlek skåp utvändigt: 985 x 435 x 360 mm.
 • Storlek skåp utvändigt inkl. rökgenerator: 985 x 620 x 360 mm.
 • Storlek rökutrymme invändigt: 680 x 390 x 290 mm.
 • Galler: 6 st à 380 x 280 mm.
 • Max strömförbrukning: 500 W ugnselement / 125 W rökgenerator.
 • Max temp: Ca 150°C.
 • Min temp: Se kallrökning.

 • Utsida: Epoxylackerad plåt.
 • Insida: Rostfri plåt.
 • Tillbehör: Levereras komplett med rökgenerator, sex galler, dropplåt, vattenbehållare och svensk manual.
 • Garanti: 12 månader, CE-godkänd.
 • Fraktfri hemleverans!

 

 

Vilken Bradley-rök ska jag välja?

Vilken storlek på rökskåp behöver jag? Ska jag välja ett Bradley Smoker 4-galler eller 6-galler?

Börja med att fundera över ditt behov av storlek - hur mycket kött på en och samma gång vill du kunna röka, och hur stora bitar? Om du vill kunna hänga in större köttstycken eller en hel ål, välj då ett större skåp som "Bradley Smoker Digital-6 galler".
Ska du flatröka ål, och inte behöver kunna hänga in så stora köttstycken, och heller inte behöver kunna röka så mycket kött eller fisk samtidigt, klarar du dig kanske med ett mindre rökskåp, ett 4-gallers rökskåp "Bradley Smoker digital 4-galler".  

I ett 4-gallerskåp är höjden på rökutrymmet ca 48 cm högt, i ett 6-gallerskåp ca 68 cm högt. Gallerstorlek är samma i alla rökskåp dvs. ca 28 x 38 cm.

Avstånd mellan gallren är normalt 10 cm och det får logiskt nog plats 6 galler i ett 6-gallersskåp. Men är man lite lurig går det att få in upp till dubbla antalet galler, genom att först lägga ett galler rättvänt (de är inte helt plana utan är mer formade som en korg), och nästa upp och ned, på samma konsoll. Voilà, så har du plötsligt 12 galler att lägga mat på i ditt 6-gallers skåp! Avståndet mellan gallren blir förstås mindre, 5 cm istället för 10.

Ska jag välja Bradley Smoker Digital eller Original?

Ska man satsa på ett original rökskåp från Bradely, eller är ett digitalt bättre?

Bradley Original duger absolut! Ändå väljer nästan alla att köpa en digital rök. Numera är båda rökarna rostfria på insidan, så den skillnaden är utraderad. Den väsentliga skillanden är dock att de digitala rökarna från Bradley är utrustade med termostat och timer. Termostatfunktionen är den absolut största fördelen med ett digitalt rökskåp, utan den måste man passa ugnstemperaturen eftersom den tenderar att ändra sig över tid. Vädret ändrar sig medan du röker, solen kanske tittar fram, eller det börjar blåsa mer. Även det faktum att köttet du lagt in värms upp vartefter har betydelse och påverkar värmen i skåpet. Har du ett Bradley Original behöver du vara med och sänka effekten för att du inte ska få mer värme än du önskar. Visst går det att själv agera termostat för rökskåpet, men det krävs lite mer av dig när det gäller passning. Men att pyssla lite med rökskåpet kan också vara något som du gillar?

De digitala rökskåpen sköter den här temperaturhållningen åt dig, och du kan "glömma bort" ditt rökskåp för ett tag. Du behöver inte fundera så mycket när du ställt in röktid och temperatur på ett digitalt rökskåp.

Men vilket skåp du än väljer, kommer du att kunna bjuda din familj och vänner på riktigt god rökt mat, det lovar vi! Med Bradley Smoker är det enkelt - välj ett rökskåp och sätt igång.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Vill du ha en jämförelse med Borniaks rökskåp - se här för en guidning om Vilket rökskåp ska jag välja?

------------------------------------------------------------------------------------------------


Smart Fritid ger dig god service både före och efter ditt köp, vi har funnits sedan 2004 som webbhandel och finns här för dig om det skulle vara något. Köp ett rökskåp fraktfritt och få snabb leverans av Smart Fritid!
365 dagars öppet köp.

Tipsa