Nitritsalt - hink

Nitritsalt 5 kg

27-570016-5000 - Nitritsalt

Nitritsalt för rökning - med 0,6 % nitrit.

375.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Nitritsalt 5 kg – köp ditt salt i praktisk stor hink


Nitritsalt tar bort risken för förgiftning av den farliga bakterien Clostridium botulinum förutom att ge den vackra färgen på köttet.

 

Att använda nitritsalt är inte bara för att ge köttet den rödaktiga färgen. Saltet har även en viktig livsmedelshygienisk funktion. Hemmakockar har inte samma strikta rutiner och kunnande som proffsen och därför kan det vara extra viktigt att använda nitritsalt för att konservera köttet på bästa sätt, och förhindra bakterietillväxt.


Hos Smart Fritid köper du nitritsalt för rökning och konservering av kött och korv i praktiska hinkar om 5 kg. Vill du ha en mindre förpackning med nitritsalt finns det en hink om 2,5 kg.

 

 

När ska man använda nitritsalt?

Nitritsalt används inför rökning, vid torkning av kött och korvtillverkning. Saltning är själva grunden för rökning och torkning av kött, och en mycket gammal konserveringsmetod.

 

Hur använder man nitritsalt?

Nitritsalt används när man saltar kött och korv inför rökning. Däremot inte till till fisk eller till kyckling. Nitritsalt används precis som vanligt bordssalt. Du behöver inte blanda den med vanligt salt eftersom den redan är korrekt doserad. Det är omöjligt att överdosera nitritet - det skulle ge en alldeles för salt produkt. 

Antningen torrsaltar du med nitritsaltet om du önskar använda den metoden - eller blandar till saltlake. Saltlake behöver sprutas in i större köttbitar för att nå ända in. Mindre köttbitar behöver inte sprutsaltas utan det räcker om köttet ligger i lake. Stora köttbitar behöver också ligga i saltlake för att få en jämn spridning av saltet.

Här hittar du användbara guider: hur man använder nitritsalt till sin saltlake och en guide om rökning där det finns fakta om olika insaltningsmetoder.

 Saltlag nitritsalt – dosering och tillblandning

Smart Fritids nitritsalt är klart att använda precis som det är, och behöver inte blandas ut med vanligt salt. Doseringen är redan korrekt och det går alltså inte att överdosera eftersom maten då skulle bli så salt att ingen skulle vilja äta den – ett smart inbyggt skydd alltså

Man låter köttet ligga i saltlaken tills den trängt ända in till mitten, alternativt kompletterar man med att spruta in laken med hjälp av saltspruta eller den enklare marinadsprutan för att vara säker på att saltet kommer ända in.

Vill du ha ytterligare hjälp hur du korrekt saltar in ditt kött så hittar du Smart Fritids guide om insaltning.

 

I Smart Fritids rökguide finner du information inte bara om rökning, utan även om saltning.

 

 nitritsalt
Nitritsalt framhäver smak, ger fin färg och konserverar även köttet.

 

 
 

Vad innehåller nitritsalt?

Vårt salt består av vanligt natriumklorid med tillsats av 0,6 procent nitrit, och betecknas som ett konserveringsmedel av Livsmedelsverket.

Vill du läsa mer om nitritsalt - kolla den här sidan längst ned för mer info.

 

 

 

 

Specifikationer nitritsalt 5 kg:

Innehåll: NaCl, nitrit 0,6 %, antiklumpförebyggande medel E535
Vikt: 5 kg (eller köp 2,5 kg om du vill ha mindre förpackning)
Förpackning: Hink av plast som är livsmedelsgodkänd
Råvaror ursprungsland: Danmark

 

 

Köp nitritsalt av Smart Fritids - vi har en smidig webbshop online - snabb levernans!

Tipsa