Marinadspruta & saltspruta

PQA-001 - ProQ

Marinera kött på minuter eller sprutsalta kött inför rökning. Volym: 50 ml. Sprutlängd: 6 cm. Klarar 12 cm tjocka köttbitar.

249.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
 • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

 • Snabb leverans!

 • Öppet köp 365 dagar!

 • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Marinadspruta - saltar & marinerar ditt kött!

Marinadspruta ProQ - marinadspruta och saltspruta för dig som vill ha godare kött!

 

Marinera kött på minuter med ProQ´s marinadspruta. Eller salta in ditt kött inför rökning med denna behändliga marinadspruta - den här sprutan är lämplig för både marinad och saltlag.

 

Marinad- och saltspruta som räcker långt

Den här salt- och marinadsprutan når tillräckligt långt in för att klara mindre och mellanstora köttbitar. Det är ju inte alltid som man har behov av en spruta som professionella använder med riktigt lång sprutspets - den här marinadsprutan räcker förvånande nog till de flesta tillfällen och de flesta köttstycken.

 

Med en sprutspets på 6 cm klarar du att marinera eller saltspruta kött på hela 12 cm tjocklek. Med en marinadspruta slipper du torra, smaklösa köttbitar - nu får du ut köttets fulla potential varje gång du ska grilla.

 

Och för den som förbereder sitt kött inför rökning så är det många gånger ett måste att kunna spruta in saltlaken för att få den att nå alla delar av köttet och slippa en osaltad kärna. Vill du läsa mer om saltning och hur du gör en saltlake inför rökning så läs vår guide här.

 


Marinadspruta ProQ gör att du slipper marinera köttet i timmar!

Marinering på traditionellt sätt kan ta väldigt lång tid - men med en marinadspruta får du effekt och smak direkt.

 

Injicera marinader, smör, saltlake eller kryddblandingar i kyckling, kalkon, fläsk, nöt, fisk och frukt. Du slipper den långsamma marineringsprocessen med ProQs Marinadspruta. Och får saftigare och godare mat att bjuda på. Används till allt som du grillar, steker, ungssteker och röker.

Du får en härlig smak rakt igenom - och inte bara i ytskiktet som det tenderar att bli vid en ofta alltför hastig marinering.

 

 

Varför marinera genom att injecera marinad i kött?

Att använda en marinadspruta ger stora fördelar:

 • Köttet torkar inte ur, vilket den riskerar att göra när den grillas ibland kanske väl häftigt och på hög temperatur och för länge. Genom att spruta in marinad i köttet får du ett riktigt saftigt och smakrikt kött.

 • Tillför smak inte bara på ytan, utan i hela köttet även på djupet.

 • Färdigmarinerat på en gång - du slipper vänta på att marinaden ska tränga in i köttet under många timmar.Varför ska jag köpa just Marinadspruta ProQ?

 • Den ger en jämn spridning av marinaden eller saltlaken. Marinadprutan har särskilt utformade hål på två sidor av nålen som doserar marinaden jämnt, istället för ett hål i nålen som  billigare marinadsprutor på marknaden har.
 • Den är större, hela 50 ml, vilket räcker långt, men upplevs ändå storleksmässigt som en smidig köttspruta för hushållsbruk.
 • Är hållbart och rejält konstruerad. Går inte sönder av minsta lilla.
 • Har en vass spets istället för trubbig som en del sprutor kan ha. Tränger därmed lätt in i köttet utan att massakera det.
 • Lätt att hålla ren och hygienisk.
 • Når 6 cm in köttet, och klarar köttbitar med en tjocklek på 12 cm.

 

Använda marinadspruta / saltspruta

Gör så här: sug upp marinadvätskan / saltlaken i sprutan och stick in nålen i köttet. Spruta långsamt ut vätskan. Stick på flera ställen i större köttbitar.

 


Räcker till små och mellanstora köttbitar

Du når 6 cm in i köttet, och räknat med att du kommer in från två håll får du en räckvidd på 12 cm, vilket gör att du klarar många mindre köttbitar. Har du större köttbitar så köp istället den professionella saltlakesprutan från Friedr. Dick med en 17 cm lång sprutspets vilket ger en räckvidd på 34 cm.


Ska du sprutsalta kött - köp nitritsalt här.

 

Specifikationer marinadspruta /saltlakespruta:

Användning: För injecering av marinad eller saltlag i kött
Material:
nål rostfritt stål
Längd: 21.5 cm
Nål: 6 cm
Volym: 50 ml

 

Köp din Saltspruta och marinad spruta för snabb leverans och lågt pris av familjeföretaget Smart Fritid!

Tipsa

Andra köpte också