Laddar, vänta lite...
Klicka på bilden för att se den större
  • Nitritsalt 2,5 kg i plasthink.

Nitritsalt 2,5 kg

199:-


  • Artikelnummer: 27-570016-2500
  • Lagerstatus: I lager
  • Vikt: 0.0 kg
  • Leveranstid: 1-3 dagar

Nitritsalt 2,5 kg

Nitritsalt för rökning och konservering av kött. Rent vakuumsalt med 0,6% nitrit.  Hämmar bakterietillväxt och minskar risken för botulism. Ger fin färg åt köttet.

Nitritsalt är ett konserveringsmedel som hämmar tillväxten av den giftiga bakterien Clostridium botulinum i köttprodukter. Saltet förändrar även smaken och gör att köttet behåller sin rosa färg. Det motverkar också härskning.


Nitritsalt hämmar bakterietillväxt

När du röker kött, liksom torkar, är insaltningen själva grunden. Det ger smak, men hjälper också till att dra ur vätska och därmed hämmas bakterietillväxten.

För information om hur du saltar inför rökning, se vår rökguide i pdf, där även saltningsmetoder finns med.


Specifikation nitritsalt:

Innehåll: Rent vakuumsalt (99,4 % NaCl) med 0,6 % nitrit, E 250 samt antiklumpmedel (E535). Endast för konservering av kött.
Kallas i recept även ibland för Colorozo-salt.

Förpackning: Hink av livsmedelsgodkänd plast - du kan även köpa hink med 5 kg nitritsalt här

Ursprungsland råvaror: Danmark

 















Personer som köpte denna produkt köpte också