Gjutjärnspanna stor eld & spis

Gjutjärnspanna 50 cm

VH50H - Valhal Outdoor

50 cm gjutjärnspanna med två handtag för öppen eld, ugn eller spis!

899.00 kr
Slut i lager (Prel. i lager: Okänt)
  • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Gjutjärnspanna 50 cm - stek dina läckerheter över elden!

Gjutjärnspanna för tillagning över lägerelden. En riktigt rejäl stekpanna av gjutjärn med två handtag.

En panna av gjutjärn är fenomenal att laga mat på över eld på. Värmefördelningen är väldigt god i gjutjärn och det gör att värmen sprids väl och jämnt i hela pannan. Du behöver alltså inte tillföra så mycket värme, och pannan blir inte het bara på vissa ställen. Det blir lättare att inte bränna vid helt enkelt!

 

Gjutjärn ger fin stekyta

Varför ska man ha en gjutjärnspanna när man lagar mat över öppen eld? Jo, det är så enkelt, man kan steka kött, fisk, kyckling eller grönsaker och få så där fin stekyta. Därefter kan man tillsätta övriga ingredienser om man till exempel vill göra en gryta.

Den här gjutjärnspannan har en diameter på 50 cm och en kant som är 7 cm hög. Vill du ha en mindre gjutjärnsspanna finns det här.

Den här mindre gjutjärnspannan är stor och rejäl att laga mat när ni är många eller tillagar flera rätter - det finns alltid plats. Två handtag finns - använd kraftiga grillhandskar för lättare hantering när den är varm.

 

Den här gjutjärnsgrytan kan du ställa direkt på stenar över elden, på ett grillgaller över elden eller så köper du det här smarta stativet att ställa grytan på över eldstaden.

 

Fördelar med gjutjärn i stekpanna:

  • Värmen hålls kvar länge i grytan
  • Värmen sprids jämnt i grytan
  • Giftfritt material
  • Hållbart material som ger mkt lång livstid
  • Fungerar inte bara utomhus över eld, utan även i ugn och på alla spisar
  • Blir bättre ju mer insmord den blir för varje användning

 


Så behandlar du din gjutjärnspanna
Gjutjärnspannan är behandlad med sojabönolja och för att säkerställa bästa möjlig tillagningsyta var noga med att hetta upp pannan och tillsätt rikligt med matolja innan du börjar använda den.

Diska aldrig med diskmedel utan bara med varmt vatten. Torka torr med exempelvis hushållspapper direkt efter disk. Behandla också gärna med lite olja innan förvaring i ett torrt utrymme.

Behandlad och förvarad på ett korrekt sätt håller den för evigt. Kom ihåg att gjutjärn är rent järn och därför kan rosta, men har fördelen av att inte ha något färg- eller teflonlager kan lossna. Lite rost är ingen orsak till oro utan kan enkelt återställas genom att borstas med stålborste och åter smörjas med matolja.

 

Tips på recept:

Här hittar du recept för gjutjärnspannan av friluftskocken Anders Klint.

 

Specifikationer gjutjärnspanna:

Material: Gjutjärn

Diameter: Överkant: 50 cm

Handtag: 2 stycken

Volym: 7 liter

Djup: 7 cm

Vikt: 10 kg

Tipsa