Borniak BBDS-150 v1.4

BBDS-150V1.4 - Borniak

Det största rökskåpet från Borniak med högst effekt på totalt 2010 W - ger möjlighet till hög temperatur i rökskåpet. Rostfri in- och utsida. Dock utan timer. V1.4 är beteckningen för den nya förbättrade modellserien år 2023.

17795.00 kr
Ordinarie 18200.00 kr , du sparar 405.00 kr, (2%)
Svea WebPay Delbetalning 778.66 kr /Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 7-11 dagar
 • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

 • Snabb leverans!

 • Öppet köp 365 dagar!

 • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Borniak BBDS-150 v1.4 - med extra effekt och PID-värmestyrning

Borniak BBQ BBDS-150 v 1.4 har extra hög effekt, hela 2010 W. För dig som vill ha högre värme än vanlig varmrökning, och även kunna röka när det är kallt under vintern. Värmen styrs mha PID för riktig exakt värme. Rostfri både in- och utsida.

 

 Vilka är förbättringarna i den nya modellserien v1.4?

Den nya modellserien v 1.4 kommer under år 2023. De modeller med ett T i beteckningen har även fått en timer vilket Borniak tidigare inte haft på sina rökskåp. Den här modellen har dock inte timer - se samma modell av rökskåp fast med timer Borniak BBDST-150

 

 • Ny droppplåt - förbättrar luftflödet och ger enklare rengöring och borttagning av fett och droppar.
 • Nya justerbara fötter, som kan bytas ut mot hjul som du kan köpa till.
 • Ny förbättrad konstruktion av insidan av rökskåpet
 

 

Hur hålls värmen konstant i Borniaks rökskåp?

Borniak har valt att ha PID-styrning på alla sina digitala rökskåp, så också på det här rökskåpet Borniak BBDS- 150. Med PID får du ännu jämnare värme i din rök och ännu lite bättre kontroll över tillagningen i rökugnen.

 


Vilket material används i Borniak BBQ BBDS-150 v1.4?

Borniak BBDS-150 är av rostfritt material både in- och utvändigt – för bästa hållbarhet. Även gallren till alla Borniaks rökskåp är i rostfritt - hållbara och rejäla.

 

 

Varför ska jag köpa just Borniak BBDS-150 v1.4?

Med Borniak BBDS-150 v1.4 kan du inte bara varmröka som man brukar vid 70-100 grader C, utan du kan tillaga vid temperaturer som används vid klassisk amerikansk bbq: 110-130 grader, och till och med varmare än så om det skulle behövas. Enligt tillverkaren är maxtemperaturen 150 grader C.

Borniak BBQ BBDS-150 har värmeelement med en effekt på hela 1900 W (total effekt är 2010 W med rökgeneratorn inräknad) vilket gör att du lättare kommer upp i lite högre temperaturer även vid kallare väder på vintern, nog så viktigt i vårt nordliga land. Borniaks övriga 150 liters skåp har som jämförelse en effekt på 1400 W.

Har du råd att köpa den rostfria varianten av Borniaks BBQ-modell, vilket det här är, så är det så klart snäppet högre kvalitet än varianten med aluminium-zinkbelagd utsida.

 

 
Borniak utmanar Bradley Smoker på marknaden för termostatstyrda elrökar – båda rökskåpen hjälper dig att producera riktigt läcker rökt mat. Du får en förutsägbarhet med en elrök och det krävs inte oändligt med tid och ett vant handlag – du lyckas ändå!

Du kan röka kött, fisk, skaldjur, grönsaker, ägg, ost, korv, bacon – och allt spännande du kan komma på!! Du kan förstås även kallröka med din Borniak – komplettera köpet med Borniaks kallrökningsadapter.

 

 

Hur mycket ryms i Borniaks 150 liters skåp?

Man brukar säga att rökskåpet tål en maxbelastning på 20 kg, och du får in ungefär 20 kött, eller 16 kg korv. Man kan både lägga på galler och hänga in på krokar.

 

 

Rökbriketter eller rökspån i Borniak?

Rökspån – vilket ger en lägre timkostnad än rökbriketterna som används i Bradley Smoker. Du fyller behållaren med två liter och det räcker till åtta timmars rökning. Nackdelen jämfört med Bradleys briketter är att du bara har tre smaker att välja på: al, körsbär och bok. Men det kanske går att leva med?

 

 Rökt rådjur och rökta räkor.
Du kan få fram fantastiskt god rökt mat i din Borniak. Här rökt rådjur och svalrökta musslor och räkor.
För recept på rökt mat: se Smart Fritds rökrecept.

 


Ingår allt i köpet - eller behöver jag något mer?

Allt ingår i köpet som du behöver för att komma igång, själva rökskåpet, rökgeneratorn, 3 stänger att hänga krokar, 10 st krokar (5 S-krokar och 5 dubbelkrokar) samt ett rostfritt hyllplan och lite spån.


Att bara skicka med ett hyllplan kan tyckas snålt, men dessa galler är av sådan kvalitet att det är ett sätt att hålla priset nere för de som föredrar att hänga på krokar. De som vill ha fler galler får istället komplettera med fler rostfria hyllplan – här. Totalt får du plats med 7 hyllplan i det här rökskåpet.

Kanske vill du redan när du köper rökskåpet passa på att köpa mer rökspån för Borniak som du hittar här.

Och vill du ha fler krokar eller krokar av annat slag se kategorin Tillbehör Borniak.  I samma katergori hittar du även regnskydd, torkfläkt och Borniak kallrökningsadapter (eller kallrökningsadaptern i rostfritt) om du vill komma igång med kallrökning (rekommenderas - det blir löjligt gott!)

Titta också under kategorin Salt och marinering – här hittar du nitritsalt och marinader, och en enklare marinadspruta som även funkar insaltning för mindre köttstycken, samt en kvalitetsspruta för insaltning från Friedr. Dick som även tar större köttstycken.

 

 

Specifikationer Borniak BBDS-150 v1.4

 • Vikt: ca 36 kg

 • Volym: 150 liter

 • Storlek skåp: 52 x 72 115 cm
 • Styrning: digital (PID)

 • Rökgenerator: 366 x 182 x 247

 • Rymmer antal hyllplan/galler: 7 st à 400 x 480 mm. (levereras med 1 st hyllplan)

   

 • Effekt: 1900 W värmeelement + 110 W rökgenerator. Totalt 2010 W.

 • Nätspänning: 230 V.

 • Max temp: Ca 150°C.

 • Kallrökning: Komplettera med kallrökningsadapter eller en rostfri kallrökningsadapter här.

 • Utsida: Rostfri plåt.

 • Insida: Rostfri plåt.

 • Isolering: Polyuretanskum

 • Spånbehållare volym: 2 liter

 • Spånbehållare dimensioner: 247 x 182 mm x 366 mm

 • Tillbehör: För extra tillbehör se här!

 • Garanti: 24 månader, CE-godkänd.

 • Fraktfri hemleverans!

 

Köp din Borniak Smoker av oss - vi är kunniga återförsäljare av elrökar med snabb leverans, smidig kassa och fri frakt! Välkommen!

 

 PS. Vill du läsa en guide där du får en överblick i vad som skiljer de olika rökarna från Bradley och Borniak åt så klicka här!

och här hittar du alla våra elrökar och tillbehör.

 

Tipsa