Rökta och grillade revbensspjäll med bakad potatis


Recept, text och foto: Agneta


Rökta & grillade revbensspjäll
Copyright©Smart Fritid

När det är grillsäsong vimlar det av erbjudande i affärerna. Tjocka och tunna revbensspjäll, kamben och flintastek, det ena billigare än det andra. Men ofta är dom här varorna färdigkryddade och det är ju inget som vi rökare vill ha. Eller går det att röka ett färdigkryddat revbensspjäll? Vi provade.Rökning:
Äpplebriketter 5 st
RevbensspjällGör så här:
Lägg in revbensspjället som det är i röken. Ladda med fem äppelbriketter men sätt inte på någon värme. Värmen kommer att ligga strax under 40°C och det räcker. Efter fem briketter = 1 timme och 40 minuter tar man ut spjället. Nu kan man grilla spjällen direkt. 

 

Men har man inte tid eller lust med det vaccar man dom med en EasyVac vakuumförpackare och lägger dom i frysen. Och den dag man vill ha grillade revbenspjäll med BBQ-touch plockar man bara ut ett paket ur frysen, tinar och slänger på grillen.

För att måltiden ska bli riktigt amerikansk serverar man bakad potatis med gräddfil eller creme fraiche i.

 

 

-----

 Det här rätten är rökt i ett rökskåp från Bradley Smoker - men fungerar lika bra när du röker i ett rökskåp från Borniak. Köp ditt rökskåp av Smart Fritid -  vi ger dig fri frakt på rökskåp, snabb leverans, och bryr oss om våra kunder både före och efter köp.

-----

 

 Bakad potatis i mikron 2 portioner

Gör så här:
Picka potatisarna med en gaffel c:a sex gånger per sida. Lägg in potatisarna i mikron och kör 9 minuter på högsta effekt (1000w). Vänd och kör 9 minuter till. Är potatisarna mycket stor kan dom behöva någon minut till, annars får dom ”mojna” i en handduk till det är dags att dela dom och lägga i en klick gräddfil.

 

 

Tipsa

Upptäck mer