Renskinn sittlapp

GEASITT -

Av mjukt kalvskinn från ren. Mäter minst 35 x 35 cm

399.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Sittlapp renskinn – mjuk och värmande

Sittlapp renskinn är riktigt skön att sitta på vid kallt väder – härligt mjuk av kalvskinn.Varför är en sittlapp av renskinn så bra?

Renskinn eller renfäll som det också heter, är fenomenala på att isolera från kyla. Det här fina kalvskinnet från Idre sameby är mjukt och följsamt och oslagbart att sitta på utomhus runt lägerelden, i pulkan, på skotern eller trädgårdsstolen när kylan börjar komma.Varför ska jag köpa just den här sittlappen av renskinn?

Den här sittlappen av renskinn är väldigt mjuk eftersom den kommer från kalv. Det gör skinnet mindre styvt och håret mjukare. Genom ditt köp stöttar du den sydligast samebyn i Sverige, Idre sameby där fyra familjer ingår. De håller bland annat traditionen att fånga renarna med lasso vid liv.Funkar det att använda sittlapp renskinn utomhus?

Ja, renfällen är behandlad på undersidan för att vara vattenavvisande för att klara utomhusbruk.Jag har hört att renfällar kan börja fälla hår – hur undviker jag det?

När du förvarar sittlappen av renskinn så lägg pälssidan nedåt, eller häng upp den. Lägger man den med skinnsidan nedåt blir det för tätt och det bildas kondens och man riskerar att den börjar släppa hår. Har man flera sittlappar går det bra att lägga dem ovanpå varandra, bara man lägger den första med pälssidan neråt. Det är heller inte bra att förvara den för varmt, då torkas skinnet ut och det finns risk att håren börjar lossna.


Sittlapp av renskinn är ett mjukt och värmande sittunderlag. Här liggandes på trädstam vid en sjö.
En sittlapp av renskinn är värmande och vacker - en troligen följeslagare i naturen.

 

 

Specifikation sittlapp renskinn:

Funktion: isolerande sittlapp utomhus

Mått: varierande, men minst 35 x 35 cm

Djurslag: ren, kalv

Ursprung: Idre sameby, sydligaste samebyn

Färg: varierande beige, ljusbrun, ljus - vitt är väldigt ovanligt.

Behandlat: giftfritt vegetabiliskt garvat, undersida vattenavvisande silikon Vill du läsa mer om våra renskinn hittar du bra information om våra renfällar här.

 

 

Tipsa

Upptäck mer