Renskinn häst

Renskinn häst

GEAHAST -

Bästa stötdämparen och tryckfördelarna under sadeln till din häst. Förhindrar även skav. Ca 60 x 75 cm - passar de flesta sadlar.

630.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
 • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

 • Snabb leverans!

 • Öppet köp 365 dagar!

 • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Renskinn till häst att lägga under sadeln

Renskinn till hästen är riktigt bra om du vill ha en effektiv stötdämpare och tryckfördelare under sadeln och skona din hästs rygg. 

 

Att ha ett renskinn under sadeln är bättre än att ha något annat material. Och även om din sadel redan är utprovad och ligger bra – så kan en sadelpadd av renskinn minska belastningen på din hästs rygg ytterligare.

 

 

Hur vet man att renskinn under sadeln är effektivt?

En studie utförd i Österrike av Movement Science Group på 16 hästar har visat att renskinn är bäst som stöddämpare och tryckutjämnare under sadel. I testet användes en tryckmätningsvojlock under sadeln på en hästar ridna av proffsryttare på rullband. De sadelpaddar som användes i testet var förutom renskinn gel, skumgummi och läder. Tidningen Hippson har skrivit om forskningen här.

  

Till vilka sadlar passar det här renskinnet?

De här renskinnen är tillskurna för att vara lagom under de flesta engelska sadlar och även barocksadlar. Renskinnet mäter ca 60 x 75 cm.

Vill du ha ett större skinn och är villig att lägga lite mer pengar kan du köpa ett helt renskinn av första sortering som du köper här. Det går bra att själv klippa i renskinnet med en bra sax - men klipp hellre för lite än för mycket, så kan du alltid klippa lite mer varefter.

 

 

Vad kostar ett renskinn för häst?

Hos oss köper du sadelunderlägg som matchar våra konkurrenters priser – och det trots att vi är ett familjeföretag. Vi håller tills vidare priset 630 kr för ett renskinn till häst som minst mäter ca 60 x 75 cm.

Renskinnet är av andrasortering vilket betyder att det kan finnas småfel som ej har betydelse för att skinnet ska vara en god tryckutjämnare och stötdämpare under sadeln. Skulle du ändå bli missnöjd - är det bara att höra av sig! Vi är måna om våra kunder.

 

 

Vad är hemligheten bakom att renskinn är så bra som schabrak?

Renskinn är överlägsna som sadelunderlägg av flera skäl:

 • Pälsen är otroligt tät. Så tät att en luftkudde bildas mellan hårstråna och skinnet.
 • Varje hårstrå är ihåligt vilket ger ytterligare dämpning.

 

Båda dessa egenskaperna hos renskinn gör att pälsen inte blir kompakt och trycks ihop som material i andra paddar gör. Många sadelunderlägg funkar bra i skritt men hinner i trav inte att återfå sin ursprungliga form innan de igen utsätts för tryck. Eller klarar inte att stöddämpa när trycket blir kraftigare i trav.

Renskinn har visat sig överlägset då det klarar att tryckutjämna i sidled och att reducera det totala trycket på hästryggen bättre än både skumpaddar och gelépaddar.

Renskinn till häst används också för att förhindra skav - och när hästen redan fått skav. Man kanske har klippt hästen och inte sparat tillräckligt stor yta där sadeln ligger an, eller så är hästen bara väldigt känslig för skav. Med ett renskinn under sadeln stoppas ytterligare skav och du slipper ridstopp. På vår häst började även pälsen växa ut igen när vi började använda renskinn.

 

 

Var kan jag köpa renskinn till häst?

Du är välkommen med din order här hos oss på Smart Fritid! Vi är ett familjeföretag och de kvinnliga medlemmarna är ryttare och vi har själva använt renskinn och tyckt att det varit bra. Vi har även sålt till den lokala ridskolan som använder renskinn till de hästar som har känsligare ryggar.

 

Som sadelpadd har vi tagit hem renskinn med mindre fel men som fungerar bra som sadelpadd. Det för att komma ner i vettiga priser. Inget skinn ska ha betydande fel där sadeln ligger an – det är ju här renpälsen utför sitt viktiga stötdämpande jobb.

 

Numera kan man köpa pad av renskinn på flera ställen på nätet. Stora affärer som Hööks har också har snappat upp att renskinn är överlägset. Hööks säljer hela renskinn av andra sortering – men då får du betala över tusen kronor och skära till skinnet själv. Vill man stötta en stor kedja köper man av Hööks – vill man stötta ett familjeföretag med snabb leverans och konkurrenskraftiga priser köper man av oss.

  

 

Hur använder jag renskinnet under sadeln?

 • När du använder ett renskinn som padd under sadeln ska det ligga närmast hästryggen, under schabraket eller vojlocken.
 • Lägg pälssidan nedåt med hårstrånas riktning åt samma håll som på hästens rygg.
 • Lägg sedan på schabrak eller vojlock över renskinnet.
 • Känn efter så att renskinnet ligger rätt.

  Du kan förstås även använda renskinnet utan att ha ett schabrak över.

 

Viktigast är förstås att renskinnet täcker området där sadelns belastning hamnar, det är där det blir stötdämpande. Hur mycket det hänger ner på sidorna är oväsentligt, annat än att det kan vara lättare att sadla om det inte är för litet. Du kan själv klippa eller skära till skinnet om du önskar. Men tänk på att skinnet kan vilja rulla ihop sig lite så gör det inte för litet.

 

 

Hur hanterar jag mitt renskinn som jag använder som schabrak?

För att renskinnet ska hålla så länge som möjligt:

 • Häng gärna upp det efter användning, eller lägg det upp och ner med skinnsidan uppåt ovanpå exempelvis sadeln efter ridning. Renskinnet isolerar så väl att ligger de med skinnsidan nedåt blir det för tätt och kondens bildas vilket gör att päls börjar släppa.
 • Förvara eller torka inte renskinnet i för varmt utrymme nära en värmekälla.
 • Borsta av det emellanåt eller skaka det.
 • Låt det inte ligga ute i solen någon längre stund.
 • Blir det en fläck kan du försöka få bort den genom att blöta upp den, men gnugga inte. Mild tvål går att använda.

 

 

Specifikationer renskinn schabrak:

Användning: Renskinn som sadelpadd

Material: äkta svenskt renskinn av andra sortering

Storlek: Ca 60 x 75 cm - passar de flesta sadlar.

Ursprung: Sverige

 

 

Köp ett renskinn att lägga under sadeln som pad av hästälskarna på Smart Fritid! Vi ger dig bra pris och snabb leverans!

 

 

Rennskinn schabrak

Tipsa

Upptäck mer