Renfäll utomhus och inomhus

GEAKALV -

Mycket fint och mjukt renskinn från kalv, 1:a sortering. Passar både inomhus och utomhus. Med silikonbehandlad undersida som tål väta. Fri frakt.

1599.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 103.76 kr /Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
 • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

 • Snabb leverans!

 • Öppet köp 365 dagar!

 • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Renfäll för inomhus & utomhusbruk - värmer bäst av allt!

Renskinn ger en fantastisk stämning vid lägerelden utomhus - och klass och känsla inomhus.

 

Hos oss hittar du renskinn från samiska renägare i Idrefjällen. Renskinnen är speciellt utvalda för att hålla absout högsta klass. De passar lika bra inomhus som utomhus.

En renskinnsfäll tillför en ursprunglig vildmarkskänsla. Bara att titta på ett vackert skinn känns lyxigt. Men framförallt slipper du känna kyla tränga in underifrån. Renskinn är fenomenala på att isolera från kylan utomhus i vårt nordliga klimat.

 

 

Renskinn
Med ett renskinn skapar du lyx och värme utomhus.
Foto: Hanna Bogren

 

 

 Våra renfällar är gjorda för att klara utomhus...

Renfällarna är behandlade för att tåla att användas på snö eller barmark utomhus. Den silikonbehandlade undersidan stöter ifrån smuts och väta.

 

 

...men renskinnen funkar lika bra inomhus!

Våra renskinn fungerar lika bra inomhus som utomhus. Den silikonbehandlade undersidan gör skinnet lika lämpad ute som inne. Ett renskinn inomhus ger huset en känsla av klass och lyx, på ett naturligt sätt.

Själva har vi vårt renskinn liggande i en korgfåtölj där den lyfter rummet och gör fåtöljen bekväm. En korgmöbler ger den luftcirkulation som renskinnet behöver undertill.

 

 

Mjuka renfällar av högsta kvalitet

Renskinnen är från Idre sameby och är mjuka och följsamma då de kommer från kalv och inte vuxna djur. Skinnen är därmed lättare att rulla ihop och bära under armen eller under ryggsäckens lock. Kalvskinn har också en mjukare och skönare päls än renfällar från vuxna djur.

Våra renfällar är alla av första sortering - och vi får väldigt många positiva omdömen på trustpilot om våra fina renskinn!

 

 

 

Är renskinn bra?

Ja, renskinn är otroligt bra och värmeisolerande.

Renens hårstrån är ihåliga vilket ger en unik isolering, och dessutom sitter håren väldigt tätt och är uppåtriktade vilket ger ett isolerande skikt längst in mot skinnet. Samer har under alla tider tagit vara på renens unika pälsar inte bara som sittunderlag och liggunderlag utan även till kläder, mössor och skor.

 

Vi gissar att du tänker använda din renfäll som sitt- eller liggunderlag, och vi lovar, det finns inget varmare att sitta och ligga på. Att få bra isolering underifrån när du tältar, ligger i hängmatta eller sitter ute är A och O för att klara kylan.

 

Renskinn är ett naturligt material och innehåller inga plaster som vanliga sitt- och liggunderlag. De här skinnen är förstås svenska och har inte transporterats runt halva jordklotet, vilket gör att man med gott samvete kan njuta av dem. Renskinnen är vegetabiliskt garvade.

 

Renskinn
Renfällar ger en fin stämning runt elden eller i tältlägret.
Foto: Lina Eriksson

 
 

 

Varför ska jag köpa just det här renskinnet?

 • De här renskinnen är av högsta kvalitet och första sortering. Vart och ett av renskinnen är noga kontrollerat och utvalt för att hålla rätt klass. Det här familjeföretaget i Idre säljer endast sina finaste renskinn - de gillar kvalitet precis som vi och våra kunder.

 • Renfällarna är från kalv, vilka har mjukare hud och mjukare päls än vuxna djur. Det ger en skönare, mjukare känsla. Dessutom är själva skinnet mjukare och är lättare att hantera när man bär och transporterar det.

 • Att använda renskinn är att föra en nordisk tradition vidare och ett sätt att stödja Sveriges ursprungliga befolkning.

 • Familjeföretaget i Idre arbetar enligt samiska traditioner och tar sina skinn under rätt årstid, och behandlar dem på bästa sätt. Familjen har lång erfarenhet och tradition och behandlar skinnen enligt konstens alla regler. De saltar dem i salttumlare och bereder dem i vegetabiliskt i garveri i samebyn. Allt är EU-godkänt.

 • De här renpälsarna är beredda för att kunna tåla fukt med ett silikonlager på undersidan, men fungerar lika bra att användas inomhus. De är riktigt fina som dekoration på en möbel, eller att hänga på en vägg.


   

Vad väger ett renskinn?

Ett renskinn väger ca 1350 g, alltså lite mer än 1,3 kg.

 

Hur stort är ett renskinn?

Längden är 110-120 cm och bredden 65-75 cm.

 

 

Specifikation renfäll:

Längd: 110-120 cm

Bredd: 65-75 cm

Vikt: ca 1350 gram

Färg: Från ljusare till mörkare, alla skinn är unika, de ljusare är ovanligare.

Kvalitet: första sortering

Behandlat: vegetabiliskt garvat renskinnt utan gifter. Undersidan silikonbehandlad.

Ursprung: Idre sameby - Sveriges sydligast sameby med fyra familjer som driver företag inom rennäringen. Runt midsommar sker kalvmärkningen då alla renskötare märker sina kalvar. Renskötarna i Idre fångar sina kalvar på traditionellt vis, med lasso. vilket inte är så vanligt längre. Det är inte det lättaste sättet utan en konst att bemästra! Sedan slaktas de kalvar som behövs från oktober till januari.

 

Renfäll 
Våra renskinn tål fuktig utomhusmiljö och är härligt fluffiga.

 

 

Här finns mer information om våra renskinn - om du behöver läsa på mer.

 

Förvara  & torka renskinn rätt - så håller det länge

Tips om hur du förvarar ditt renskinn finns här. Och allmänt om hur man hanterar ett skinn för att det ska må bra och inte börja fälla.

Om olyckan har varit framme och du spillt på ditt fina renskinn - läs våra tips här hur man rengör ett renskinn.

 

 

 Renskinn - betyg från kund

omdöme renskinn

fina renskinn

 

Köp ditt renskinn av Smart Fritid - du får fri och snabb frakt!

 

 

Tipsa