Beställningsvara
Renfäll för utomhusbruk i pulka, på skoter, på sittplats, i barnvagn - köp ditt renskinn av Smart Fritid!
Renfäll lite ljusare päls - köp av Smart Fritid!

Renskinn för utomhusbruk

GEAKALV -

Riktigt fint och mjukt renskinn från kalv, 1:a sortering. Renfäll från Sveriges sydligaste sameby.

1599.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 103.76 kr/Månad. (24 Månad.)
Ej i lager, beställningsvara. Leveranstid 5-10 dagar
  • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Renskinn för inomhus & utomhusbruk - värmer bäst av alla material

Renskinn ger en fantastisk stämning vid lägerelden utomhus - och klass och känsla inomhus.

 

Renskinn tillför en ursprunglig vildmarkskänsla. Bara att titta på ett vackert skinn känns lyxigt. Men framförallt slipper du känna kyla tränga in underifrån. Renskinn är fenomenala på att isolera från kylan utomhus i vårt nordliga klimat. Med ett renskinn får du bästa tänkbara värmande effekt för dig och din familj.

Renfällarna är behandlade för att tåla att vara utomhus, men fungerar förstås också inomhus, i en pulka, i en barnvagn eller som schabrak till häst under sadeln (finns forskning på att det är det bästa dämpande materialet under sadeln).

Renskinnen är från Idre sameby och är mjuka och följsamma då de kommer från kalvar och inte vuxna djur. De gör dem lättare att rulla ihop och bära under armen. De har också en mjukare och skönare päls än renfällar från vuxna djur.

Våra renfällar är alla av första sortering - och vi får väldigt många positiva omdömen på trustpilot om våra fina renskinn!

 

 

Varför är renskinn så bra?

Renens hårstrån är ihåliga vilket ger en unik isolering, och dessutom sitter håren väldigt tätt och är uppåtriktade vilket ger ett isolerande skikt längst in mot skinnet. Samer har under alla tider tagit vara på renens unika pälsar inte bara som sittunderlag och liggunderlag utan även till kläder, mössor och skor.

 

Vi gissar att du tänker använda din renfäll som sitt- eller liggunderlag, och vi lovar, det finns inget varmare att sitta och ligga på. Att få bra isolering underifrån när du tältar, ligger i hängmatta eller sitter ute är A och O för att klara kylan.

 

Renpälsens färger är vackra från ljusare till mörkare beige och brun. Alla renskinn är unika med sina egna färger och skiftningar. Renfällar ger en stämningsskapande och ursprunglig känsla runt elden eller i tältlägret.

 

Renskinn är ett naturligt material och innehåller inga plaster som vanliga sitt- och liggunderlag. De här skinnen är förstås svenska och har inte transporterats runt halva jordklotet, vilket gör att man med gott samvete kan njuta av dem. Renskinnen är vegetabiliskt garvade.

 

 renskinn som liggunderlag
Renskinn med silikonbehandlad undersida tål att ligga direkt på marken - och värmer alla frusna!

 

 

Varför ska jag köpa just det här renskinnet?

  • De här renskinnen är av högsta kvalitet och första sortering. Vart och ett av renskinnen är noga kontrollerat och utvalt för att hålla rätt klass. Det här familjeföretaget i Idre säljer endast sina finaste renskinn - de gillar kvalitet precis som vi och våra kunder.

  • Renfällarna är från kalv, vilka har mjukare hud och mjukare päls än vuxna djur. Det ger en skönare, mjukare känsla. Dessutom är själva skinnet mjukare och är lättare att hantera när man bär och transporterar det.

  • Att använda renskin är att föra en nordisk tradition vidare och ett sätt att stödja Sveriges ursprungliga befolkning.

  • Familjeföretaget i Idre arbetar enligt samiska traditioner och tar sina skinn under rätt årstid, och behandlar dem på bästa sätt. Familjen har lång erfarenhet och tradition och behandlar skinnen enligt konstens alla regler. De saltar dem i salttumlare och bereder dem i garveri i samebyn. Allt är EU-godkänt.

  • De här renpälsarna är beredda för att kunna tåla fukt med ett silikonlager på undersidan, men fungerar lika bra att användas inomhus. De är riktigt fina som dekoration på en möbel, eller att hänga på en vägg.

 

Så håller du ditt renskinn fint riktigt länge

Ett renskinn isolerar så bra att om det ligger direkt på ett golv eller i en hylla så riskerar kondens att bildas, vilket gör att hår lossar. Vill man ha renskinnet på golvet (tål inte för mycket trampande dock) så lägg ett finmaskigt halkskydd under som ger luften en chans att cirkulera. Dessutom bör man varje vecka lägga skinnet med baksidan uppåt i något dygn.

 

Hänger skinnet på en vägg brukar ofta mer luft cirkulera bakom och då räcker det att man kontrollerar att det inte blir för tätt så att kondens bildas.

 

Har du en öppen spis inomhus och tänker att renskinnet ska ligga på golvet framför och se så där snyggt ut som bara renskinn kan? Ha skinnet bara där ibland, kanske när du själv tänker ligga och njuta där eller när du har gäster. I längden kommer det att göra att renskinnet börjar släppa hår och det är inte kul. Det blir helt enkelt för varmt för skinnet - plus att kondens kan bildas undertill och båda dessa faktorer gör att renfällen börjar släppa hår.

 

 

Förvara  & torka renskinn rätt - så håller det längre

När du inte använder ditt skinn lägg det i en hylla med pälssidan nedåt, eller häng gärna upp det. Har du flera renskinn, lägg det första upp och ner, och sen går det bra att stapla resten ovanpå när du inte använder dem.

 

Undvik att torka skinnet vid värmekälla. Har du lite värme på i garaget är det ett utmärkt ställe att förvara ett renskinn under vintern och låta det sakta torka efter användning, eller om du har en källare. Rumstemperatur går också bra, bara det inte är vid ett element eller annan värmekälla.

 

 

 

Så rengör du ditt renskinn på bästa sätt

För att göra rent skinnet, dammsuga, borsta av eller skaka och hänga ut för luftning. Ett annat knep är att lägga renskinnet med pälssidan nedåt i torr snö och låta snön komma in i pälsen, låt sedan ligga några timmar för att sedan skaka av. Behöver ditt renskinn torka, häng upp det men inte framför en stark värmekälla.

 

Fläckar blöts (gnid ej) med ren svamp. Använd vatten och mild tvållösning, alternativt läderrengöring. Låt torka och återfetta skinnet.
Skinn ska inte exponeras för solljus längre tid, då solljuset påverkar skinnet negativt.

 

 

Specifikation renfäll:

Längd: 110-120 cm

Bredd: 65-75 cm

Vikt: ca 1350 gram

Färg: Från ljusare till mörkare, alla skinn är unika, de ljusare är ovanligare.

Kvalitet: första sortering

Behandlat: vegetabiliskt garvat renskinnt utan gifter. Undersidan silikonbehandlad.

Ursprung: Idre sameby - Sveriges sydligast sameby med fyra familjer som driver företag inom rennäringen. Runt midsommar sker kalvmärkningen då alla renskötare märker sina kalvar. Renskötarna i Idre fångar sina kalvar på traditionellt vis, med lasso. vilket inte är så vanligt längre. Det är inte det lättaste sättet utan en konst att bemästra! Sedan slaktas de kalvar som behövs från oktober till januari.

 

Här finns mer information om våra renskinn - om du behöver läsa på mer.

 

 Renskinn - betyg från kund

renskinn-bra-betyg

 

Köp ditt renskinn av Smart Fritid - du får fri och snabb frakt - och öppet köp i 365 dagar!

 

Tipsa

Upptäck mer