Renskinn för utomhusbruk

GEAKALV -

Riktigt fint och mjukt renskinn från kalv, 1:a sortering. Renfäll från Sveriges sydligaste sameby.

1599.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 103.76 kr/Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Renskinn för utomhusbruk - värmer bäst av alla material

Renskinn / renfäll sätter en fantastisk stämning vid lägerelden, och värmer rumpan gott!

 

Renskinn tillför en ursprunglig vildmarkskänsla. Bara att titta på ett vackert skinn känns lyxigt. Men framförallt slipper du känna kyla tränga in underifrån. Renskinn är fenomenala på att isolera från kylan utomhus i vårt nordliga klimat. Med ett renskinn får du bästa tänkbara värmande effekt för dig och din familj.

Renfällarna är behandlade för att tåla att vara utomhus, men fungerar förstås också inomhus, i en pulka, i en barnvagn eller som schabrak till häst under sadeln (finns forskning på att det är det bästa dämpande materialet under sadeln).

Renskinnen är från Idre sameby och är mjuka och följsamma då de kommer från kalvar och inte vuxna djur. De är därför lättare att hantera och till exempel rulla ihop och bära under armen. De har också en mjukare och skönare päls än renfällar från vuxna djur.

 

Varför är renskinn så bra?

Renens hårstrån är ihåliga vilket ger en unik isolering, och dessutom sitter håren väldigt tätt och är uppåtriktade vilket ger ett isolerande skikt längst in mot skinnet. Samer har under alla tider tagit vara på renens unika pälsar inte bara som sittunderlag och liggunderlag utan även till kläder, mössor och skor.

Vi gissar att du tänker använda din renfäll som sitt- eller liggunderlag, och vi lovar, det finns inget varmare att sitta och ligga på. Att få bra isolering underifrån när du tältar, ligger i hängmatta eller sitter ute är A och O för att klara kylan.

Renskinn är ett naturligt material och innehåller inga plaster som vanliga sitt- och liggunderlag. De här skinnen är förstås svenska och har inte transporterats runt halva jordklotet, vilket gör att man med gott samvete kan njuta av dem.

 renskinn som liggunderlag
Renskinn med silikonbehandlad undersida tål att ligga direkt på marken - och värmer alla frusna!

 

 

Varför ska jag köpa just det här renskinnet?

De här renskinnen är av högsta kvalitet och första sortering. Renfällarna är från kalv, vilka har mjukare hud och mjukare päls än vuxna djur. Det ger en skönare, mjukare känsla. Dessutom är själva skinnet mjukare och är lättare att hantera när man bär och transporterar det. Renpälsens färger är vackra från ljusare till mörkare beige och brun. Alla renskinn är unika med sina egna färger och skiftningar.

Renfällar ger en stämningsskapande och ursprunglig känsla runt elden eller i tältlägret. Att använda renskinn är att föra en nordisk tradition vidare och ett sätt att stödja Sveriges ursprungliga befolkning.

De här renpälsarna är beredda för att kunna tåla fukt med ett silikonlager på undersidan, men fungerar lika bra att användas inomhus. De är riktigt fina som dekoration på en möbel, eller att hänga på en vägg.

 

Så håller du ditt renskinn fint riktigt länge

Ett renskinn isolerar så bra att om det ligger direkt på ett golv eller i en hylla så riskerar kondens att bildas, vilket gör att hår lossar. Vill man ha renskinnet på golvet (tål inte för mycket trampande dock) så lägg ett finmaskigt halkskydd under som ger luften en chans att cirkulera. Dessutom bör man varje vecka lägga skinnet med baksidan uppåt i något dygn.

Hänger skinnet på en vägg brukar ofta mer luft cirkulera bakom och då räcker det att man kontrollerar att det inte blir för tätt så att kondens bildas.

Undvik att torka skinnet vid värmekälla.

 

 

Förvara renskinn rätt - så håller det längre

När du inte använder ditt skinn lägg det i en hylla med pälssidan nedåt, eller häng gärna upp det. Har du flera renskinn, lägg det första upp och ner, och sen går det bra att stapla resten ovanpå när du inte använder dem.

 

 

 

Så rengör du ditt renskinn på bästa sätt

För att göra rent skinnet, dammsuga, borsta av eller skaka och hänga ut för luftning. Ett annat knep är att lägga renskinnet med pälssidan nedåt i torr snö och låta snön komma in i pälsen, låt sedan ligga några timmar för att sedan skaka av. Behöver ditt renskinn torka, häng upp det men inte framför en stark värmekälla.

Fläckar blöts (gnid ej) med ren svamp. Använd vatten och mild tvållösning, alternativt läderrengöring. Låt torka och återfetta skinnet.
Skinn ska inte exponeras för solljus längre tid, då solljuset påverkar skinnet negativt.

 

 

Specifikation renfäll:

Längd: 110-120 cm

Bredd: 65-75 cm

Vikt: ca 1350 gram

Färg: Från ljusare till mörkare, alla skinn är unika, de ljusare är ovanligare.

Kvalitet: första sortering

Behandlat: garvat vegetabiliskt utan gifter och undersidan är behandlad för att vara vattenavvisande.

Ursprung: Idre sameby - Sveriges sydligast sameby med fyra familjer som driver företag inom rennäringen. Runt midsommar sker kalvmärkningen då alla renskötare märker sina kalvar. Renskötarna i Idre fångar sina kalvar på traditionellt vis, med lasso. vilket inte är så vanligt längre. Det är inte det lättaste sättet utan en konst att bemästra! Sedan slaktas de kalvar som behövs från oktober till januari.

 

Här finns mer information om våra renskinn - om du behöver läsa på mer.

 

Tipsa