Renskinn som inte fäller

Hur gör jag för att slippa få ett renskinn som fäller och tappar hår? Här får du chans att köpa ett kvalitetsskinn - och tips hur du håller det fint i många, många år.

 

Ett renskinn som fäller är riktigt trist. Ljusa hårstrån överallt, på kläderna, i kåsan och ja inte kul. Man får lust att bara slänga bort renskinnet. Men så ska det absolut inte behöva vara.

Har du redan ett renskinn som fäller finns inte mycket att göra, tyvärr. Det är nog bara att göra om göra rätt. Köp ett riktigt kvalitetsskinn och behandla det på rätt sätt.

 

 renskinn som inte fäller
Ett vackert skinn som inte fäller kan du köpa av Smart Fritid. Våra skinn är av högsta kvalitet.

 

 

Hur ska jag göra så renskinnet inte fäller?

 

1) Köp ett bra renskinn av riktig kvalitet

För det första ska du alltså köpa ett renskin av hög kvalitet. Våra renskinn kommer från Idre Sameby där renägaren väljer ut bara de allra finaste skinnen. Därefter bereds skinnen på ett korrekt sätt, vilket gör stor skillnad. Våra kunder är otroligt nöjda med sina skinn.

Skinnen förvaras sedan korrekt på vårt lager i väntan på ditt köp.

 

2) Förvara renskinnet rätt

När du förvarar renskinnet så lägg pälssidan nedåt, eller häng upp den. Lägger man den med skinnsidan nedåt blir det för tätt och det bildas kondens och man riskerar att den börjar släppa hår. Har man flera skinn går det bra att lägga dem ovanpå varandra, bara man lägger den första med pälssidan neråt.

Det är heller inte bra att förvara den för varmt, då torkas skinnet ut och det finns risk att håren börjar lossna. Undvik att torka renskinnet vid en värmekälla, vanlig rumstemperatur går bra. Häng inte ut det i stark och gassande sol.

 

3) Lägg inte direkt på golvet

Ett renskinn isolerar så bra att om det ligger direkt på ett golv eller i en hylla så riskerar kondens att bildas, vilket gör att hår lossar.

Vill man ha renskinnet på golvet (tål inte för mycket trampande dock) så lägg ett finmaskigt halkskydd under som ger luften en chans att cirkulera. Dessutom bör man varje vecka lägga skinnet med baksidan uppåt i något dygn.

Hänger skinnet däremot på en vägg brukar ofta mer luft cirkulera bakom och då räcker det att man kontrollerar att det inte blir för tätt så att kondens bildas.

 

 

Köp ett renskinn - vi levererar de bästa skinnen av kalv! Köp av Smart Fritid.