Lättrökt och grillad vildsvinsbog och Waldorfpotatissallad

Rökt vildsvin recpet
Recept, text och foto: Agneta

Lättrökt och grillad vildsvinsbog
Copyright©Smart Fritid


Rökt och grillat vildsvin är tydligen en delikatess så det beslöt vi att testa. Förhoppningsvis blir pingsthelgen vacker och grillvänlig. En lite fruktig potatissallad med äpplen och vindruvor passar bra till det rök-grillade köttet.


Ingredienser:
1 kg vildsvinsbog
1,5 dl vatten
2 tsk nitritsalt
½ tsk socker 

 

Gör så här:
Före rökningen sprutade vi bogen med en 8-procentig saltlösning. Lös salt och socker i vattnet. Spruta köttet med en saltspruta så jämnt som möjligt. Låt det ligga i kylen för utjämning och torkning i 3 dygn.

Rök bogen i 1 timme och 40 minuter i 60°. Vi använde pecanbriketter som vi tycker matchar vildsvinssmaken rätt bra. Pensla sedan bogen med  grillolja, gärna med honungssmak. Grilla på svag värme tills innertemperaturen är minst 72°. Skär upp och servera med potatissalladen.

 

-----

 Det här rätten är rökt i ett rökskåp från Bradley Smoker - men fungerar lika bra när du röker i ett rökskåp från Borniak. Köp ditt rökskåp av Smart Fritid -  vi ger dig fri frakt på rökskåp, snabb leverans, och bryr oss om våra kunder både före och efter köp.

-----Waldorf potatissallad recept

 

 

Waldorfpotatissallad 4 port

Ingredienser:
700 g potatis

1 st syrligt äpple
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
100 g vindruvor
½ tsk salt
½ krm peppar
2 tsk vitvinsvinäger
Dekoration: ½ dl valnötter

Gör så här:
Koka potatisen. Skala och tärna den när den har kallnat.Tärna äpplet och halvera vindruvorna. Blanda och krydda gräddfilen och majonnäsen. Rör ner potatis, äpple och det mesta av druvorna. Lägg upp i skål och dekorera med valnötter och vindruvor.

 

Tipsa

Upptäck mer