Eldstad Magma svart

ART000050 - Gardenfire

Utekamin med unik design med plats för stor brasa i liten smidig eldstad. Ingen montering behövs! Snygg i svartlackerad plåt.

4995.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 245.27 kr /Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 3-5 dagar
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Magma svart - den lilla utekaminen med plats för stor brasa

En nätt vedeldad terrassvärmare men med stor eldstad på 60 x 40 cm

 

Vill du ha en vedeldad terrassvärmare som är smidig att flytta runt på altanen eller i trädgården? Då kan Magma vara rätt utekamin för dig. Den väger bara 16 kg och med handtaget på ovansidan är den smidig att flytta dit du vill ha den.

 

Hela Magma består egentligen av en enda stor brännkammare  - en unik design där inget material använts till något annat än att vara just en eldstad. Därför har den trots sin litenhet plats för en riktigt rejäl brasa med en eldstadsöppning på 40 cm bredd och en höjd på 60 cm.

 

Vill du ha magma-värme - så köp dig en Magma eldstad! Den här eldstaden ger nämligen riktigt mycket värme - tack vare sin unika design. Färdigmonterad - inget skruvande krävs av dig.

 

Luftflöde i Magma eldstad
I Magma eldstad flödar luften på ett effektivt sätt
vilket ger extra syre åt elden - och extra värme åt dig.

 

 

Får jag mycket värme och ljus från Magma eldstad?

Ja, trots att Magma är liten ger den väldigt mycket värme. Det brinner väldigt bra i Magma tack vare att luftflödet är effektivt. Magma ger dig värme långt ned på benen och värmen riktas sedan uppåt till hela din kropp, tack vare Magmas uppåtriktade form. Värmen sprids också långt ut på sidorna, liksom eldskenet som ger er stämning när det mörknar.

 

En annan orsak till att man får sån bra värme från den här eldstaden är att brännkammaren är så generös. Hela 40 cm x 60 cm, vilket är större än i många resligare eldstäder.  Det gör att du kan göra upp en rejäl brasa i eldstaden som ger dig riktigt mycket värme. Därav namnet Magma.

 

I Magma har man inte slösat material på något annat än själva brännkammaren - hela Magma är en enda brännkammare! Unik design för en eldstad. Och snygg form.


 
 

 Eldstad  utomhus
Vid sjön vill man gärna ha lite extra värme. Här Magma terrassvärmare med gnistskydd och på golvplåt.

 

 

Var kan jag placera Magma utekamin?

Magma passar på många ställen utomhus. De flesta har den på terrassen eller i trädgården. Magma går att även flytta runt eftersom den är liten och smidig med sina 16 kg. Vi har andra eldstäder som väger bortåt 50 kg och då blir de ofta stående på ett och samma ställe. Men Magma kan en person flytta på enkelt och man får bra grepp tack vare handtaget ovanpå. Det gör att man kan välja det skönaste stället efter väder och vind just för stunden.

 

Har man en brygga så kan man ställa Magma där, för att kunna dröja sig kvar när det blir svalare och njuta även på kvällen. Eller varför inte på sin bryggflotte om man har en sån.

 

Det går också att stuva in utekaminen i bilen om man vill ta med den till stugan, eller på fisketuren eller slå upp ett vildmarksläger i skogen. Har man en kombi med normalstort lastutrymme så går Magma eldstad in utan problem.

 

 

Behöver underlaget skyddas under den här utekaminen?

Ja, det blir varmt under Magma. Så ställer du den inte på betong eller sten eller liknande så behöver du en golvplåt med fötter som går att köpa här. Golvplåten monterar du inte på underlaget utan även den är flyttbar vart du vill. Golvplåt med fötter till Magma i svartlackerad stål finns att köpa här. 

 

 

Vilket material är den här terrassvärmaren av?

Vi har tre olika material på Magma utekamin - den här är tillverkad av stål lackerad med en väder- och värmebeständig svart färg. Genom att elda i eldstaden härdas färgen och det kan ta några gånger innan den härdats klart. Innan dess ska man tänka på att hantera den varsamt så att man inte repar färgen.

 

Övriga varianter av Magma: Magma rostfri och Magma cortenplåt -  och här hittar du våra andra terrassvärmare.

 

 

 Eldstad Magma på altan
Framför Magma utekamin fryser man inte. Man vill vara kvar utomhus kvällen lång.

 

 

Gnistskydd och golvplåt ger säkrare eldning

För tryggare eldning använd gärna det heltäckande gnistgallret - finns att köpa till här. Du slipper sprätt från elden, eller att något rasar ut på altandäcket eller på marken. Är det en blåsig dag slipper du även att vinden yr ut aska.

Gnistgallret är enkelt att ta av när du vill grilla eller lägga in mer ved.

Likaså golvplåten är bra för att det inte ska bli så varmt under Magma eldstad. Golvplåten har fötter och det ger distans mellan eldstaden och underlaget så att luften kommer åt att svalka. Här köper du golvplåten till den svarta Magma.

 

 

Finns det grillmöjligheter till Magma?

 Ja, det finns en grillställning med halster till Magma att köpa till. Den är smart och enkelt och går att ha i två lägen.

 

Det går förstås att använda sig av handhållna grillredskap du hittar här eller smörgåsjärn- och våffeljärn här

 

 

 

Hur skyddar jag utekaminen Magma när den inte används?

Den här varianten av terrassvärmare är lite känsligare än den rostfria och den i corten och behöver därför skyddas med ett överdrag. Köp överdraget till Magma här! Om du inte ställer in Magma i garaget eller uterummet när du inte använder den. Annars är överdraget en god investering som du inte kommer att ångra.

 

 

Går det att släcka elden smidigt?

Bästa sättet att släcka elden i din Magma eldstad är att sätta för täckluckan. Då slipper du vänta på att brasan brinner ut, och kan avbryta när du själv vill. Täckluckan skyddar förstås också eldstaden mot väta. Här köper du täcklucka till svart Magma.

 

 
Magma Eldstad

 

 

Specifikationer Magma svart:

Användning: Samlingspunkt, värme och möjlighet att grilla
Material: Stålplåt lackerad med värme- och väderbeständig färg. Understa plattan 3 mm tjock
Storlek: 60 cm x 42 x 66 cm (L x B x H)
Mått paket: 72 cm x 45 cm x 61 cm
Mått mellan fötter/ben: 11,5 cm ×41 cm
Leveranstid: ca 3-5 dagar

Tillbehör att köpa till: Golvplåt på fötter, täcklucka att kväva elden, heltäckande gnistgaller och Magma överdrag

 

Köp Magma svart - utekamin för dig som gillar att njuta ute. Handla av Smart Fritid - vi ger dig öppet köp i 365 dagar. 

 

PS. Alla våra eldstäder för utomhus hittar du här.

och här är våra utekaminer samlade.

 

Tipsa

Andra köpte också