Eldstad Magma rostfri

ART000052 - Gardenfire

En smidig liten vedeldad eldstad som ger riktigt mycket värme. Ingen montering behövs! Helt i rostfritt.

4995.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 245.27 kr /Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 4-7 dagar
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Magma eldstad - den smidiga utekaminen för din trädgård!

Magma är en liten smidig utekamin för din trädgård som är lätt att flytta runt efter lust och väder. Magma gör att du kan njuta ännu mer av att vara utomhus i din trädgård. Och den här varianten av Magma är av rostfritt - ett häftigt material på en eldstad!

 

Magma är en eldstad som inte är så hög men den har ett stort gap! I den får du plats med en rejäl brasa som värmer dig så gott. Den är liten och behändig att flytta runt, men med en större plats för brasan än de flesta utekaminer. Hela Magma är ju som en enda stor eldstadsöppning. 

Gillar du Magmas enkla och unika form - och en j-adra massa värme - då kan den här eldstaden vara något för dig att njuta av ute i trädgården eller på altan. Den här varianten är helt i rostfritt och färdigmonterad vilket uppskattas för den som inte gillar att skruva.

 

Varför ger den här eldstaden extra värme?

Formen på Magma gör att luft med syre flödar in i eldstaden extra bra. Det gör att elden brinner lite kraftigare och värmen flödar ut mot den som sitter framför eldstaden. Det blir som en strålkanon av värme. Själva eldstadsöppningen är också stor, 40 x 60 cm. Många resligare utekaminer har betydligt mindre plats för brasan.

 

Luftflöde i Magma eldstad
Luftflödet i Magma är extra bra vilket ger elden en extra skjuts.

 

 

Kan jag flytta runt Magma i trädgården?

Ja, Magma väger ganska lite, 16 kg och man får ett ganska bra grepp om eldstaden tack vare handtaget på ovansida. Är eldstaden fortfarande varm kan du behöva rejäla grillhandskar. Du kommer troligen uppskatta att kunna flytta runt din eldstad i trädgården eller på altanen efter hur det blåser och var det för stunden känns härligast att vara.

 

 

Funkar det att ha den här eldstaden på altandäcket?

För att skydda altanen behöver du något eldtåligt material under. Till Magma finns en golvplåt med fötter som höjer upp plåten från underlaget för att göra det svalare. Här finns golvplåten som passar till Magma i rostfritt stål

 

Magma eldstad

Hela Magma är en enda eldstadöppning med
minimalistisk design och rymmer ändå en stor brasa.

 

 

Vilken storlek är det på Magma eldstad?

Det är lite svårt att förstå storleken på Magma på bilderna. Magma är en liten och smidig eldstad som du enkelt flyttar runt efter behag. Med fötterna inräknat är den 66 cm hög och på bredaste stället 40 cm - inte så stor med andra ord - men vilken värme den ger! Och det långt ner så att även dina ben blir varma.

Själva eldstadsöppningen är hela 40 x 60 cm vilket faktiskt är större än på en hel del andra utekamner - större öppning än på exemelvis vår största utekamin Corten 170! Eldstad Magma är egentligen en enda brännkammare - en unik design. Därför kan den vara så liten och ändå ha plats för stå stor brasa.

Magma är stor och liten på samma gång.

 

 Eldstad Magma

 

Vilket material är Magma tillverkad av?

Den här varianten av Magma eldstad är tillverkad helt av rostfritt stål. Det gör den till en lite ovanlig eldstad då cortenplåt numera är den vanligaste varianten. Men rostfritt ger ett ganska häftigt intryck!

 

 

Finns Magma i andra material?

 Ja, Magma eldstad finns i tre olika material. Rostfritt, corten och svart stålplåt. Samtliga av våra utekaminer hittar du här.

 

 Eldstad  utomhus
Med ett gnistskydd och en golvplåt med fötter eldar du säkert i din eldstad utomhus, även på ett underlag av trä.

 

 

Känns det säkert att elda i den här eldstaden?

Med ett heltäcklande gnistgaller som finns att köpa till känner du dig trygg. Inget sprättande kol kan komma farande i ett obevakat ögonblick. Skulle ved rasa inuti eldstaden riskerar inget kol att ramla ut ur öppningen. Vinden för heller inte med sig aska ut på en blåsig dag.

En eld ska man aldrig lämna ensam någon längre stund förstås och är det torrt i markerna får man hålla koll så att det inte blivit eldningsförbud i den egna kommunen. Ställer du Magma på ett underlag av trä så är det bra med vår golvplåt med fötter som skapar en extra luftspalt mellan underlag och eldstad.

 

 

Kan man laga mat över Magma?

Numera finns det även en grillställning med halster till Magma att köpa till. Den är smart och enkelt och går att ha i två lägen.

Det går förstås att använda sig av handhållna grillredskap du hittar här eller smörgåsjärn- och våffeljärn här

 

 

Behöver jag ett skydd till Magma när den inte används?

Även om den här eldstaden är rostfri så håller den sig ändå snyggare och fräschare med ett överdrag. Du slipper damm, smuts och fågelbajs och håller den helt enkelt renare med ett skydd. Men materialet i sig själv ska inte behöva väderskyddas.

Vill du kan du annars ställa in eldstaden i garaget när du inte använder den - eller så köper du helt enkelt ett passande överdrag.

 

 

Hur släcker jag elden i Magma?

Smidigaste sättet att släcka elden i Magma är att sätta för täckluckan. Den finns att köpa till här. Med hjälp av den kan du avbryta eldningen när du själv vill och behöver inte vänta på att brasan brinner ut.

 

 Eldstad Magma på altan
Magma är en naggande god liten terrassvärmare med en stor öppning.

 

 

Specifikationer Magma rostfri:

Användning: Samlingspunkt, värme och möjlighet att grilla med handhållna redskap
Material: rostfritt stål, understa plattan 3 mm
Storlek: 60 cm x 42 x 66 cm (L x B x H)
Mått paket: 72 cm x 45 cm x 61 cm
Mått mellan fötter/ben: 11,5 cm ×41 cm
Leveranstid: ca 3-5 dagar
Tillbehör att köpa till: Golvplåt på fötter, täcklucka att kväva elden, heltäckande gnistgaller

 

Köp eldstad för din trädgård av Smart Fritid - vi ger dig ett enkelt och smidigt köp med trygg betalning. Öppet köp i 365 dagar. 

 

PS. Här hittar du alla våra övriga utekaminer!

Tipsa

Andra köpte också