Eldstad Magma corten

ART000051 - Gardenfire

Vedeldad terrassvärmare som ger riktigt mycket värme. Snygg och rejäl av 3 mm cortenplåt - och färdigmonterad!

4795.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 236.94 kr /Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 3-5 dagar
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Magma  - eldstad för uteplatsen med supervärme!

Magma är nog den av våra eldstäder som ger allra mest värme. En väldigt vacker eldstad för uteplatsen som värmer dig ända från tårna och uppåt!

 

Den här eldstaden för uteplatsen har en mycket vacker och unik form. Ingen annan vedeldad terrasvärmare påminner om Magma. Och ingen ger så mycket värme ifrån sig. Du får rum med en stor brasa i denna lilla eldstad

Den här varianten av Magma är av corten - ett mycket populärt material när det gäller trädgårdsprodukter. Magma eldstad kommer färdigmonterad och är av tjock cortenplåt - hela 3 mm.

 

 

Varför ger eldstaden Magma så mycket värme?

Magmas ovanliga form ger ett riktigt bra luftflöde. Öppningen har samma form som undersidan på ett strykjärn. Formen gör att det brinner så bra i eldstaden. Den kalla luften flödar in längs eldstadens botten och vänder längst in för att återigen passera veden men nu högre upp på sin väg ut.

Det gör att elden får ovanligt mycket syre och brinner med sån kraft - och sen strålar all den här gosiga värmen mot dig. Magma ger både värme och härligt ljus på terrassen, speciellt stämningsfullt om ni eldar när det är mörkt ute.

 

Luftflöde i Magma eldstad
På grund av formen på terrassvärmaren Magma flödar luften extra bra.

 

 

Kan jag flytta på terrassvärmaren Magma?

Magma väger inte speciellt mycket, 16 kg. Det finns ett handtag högst upp som gör att du enklare kan flytta eldstaden. Kanske vill du ena dagen sitta i ena änden av altanen för att nästa dag sitta mer i lä i andra änden. Med hjälp av handtaget kan du enklare greppa tag om Magma.

Försöker ni flytta eldstaden innan den svalnat använd grillhandskar eller dylikt så att ni inte bränner er.

 

 

Kan man ha Magma eldstad direkt på altanen?

Utan ett skydd under Magma blir det för varmt för gräset som riskerar att dö, och det är heller inte bra för altanen eller terrasen av trä att ha en så varm eldstad stående direkt på.

Du behöver antingen köpa en plåt att ha under Magma eller ha den på något eldtåligt material som du själv har. Här hittar du en golvplåt med fötter tillverkad att ha just under Magma.

 

Magma eldstad

Hur stor är Magma?

Eldstadens öppning mäter ca 40 x 60 cm och med fötterna under blir höjden totalt 66 cm.  Djupet på eldstaden är 60 cm. Det är egentligen ingen jättepjäs - men ack så effektiv! Du får plats med en rejält stor brasa i Magma. Större än i många andra eldstäder.

 

 

Finns det gnistgaller till Magma?

Ja, det finns ett heltäcklande gnistgaller att köpa till. Har du barrved som sprätter eller vill gå in och hämta något kan det vara skönt att ha elden tryggt bakom gnistgallret.

 

 

Kan man grilla på den här eldstaden?

Ja - numera finns en grillställning med halster till Magma att köpa till! Den går att ha på två höjder för enklare grillning.

Annars har vi en mängd handhållna grillredskap som smörgåsjärn, våffeljärn, popcorngrytor eller grillpinnar om du vill klara dig utan grillhalstret.

 

 

Måste jag skydda min eldstad av corten när jag inte använder den?

Nix, det slipper du när du väljer en eldstad av corten - den mår bra att stå ute oskyddad i vilket väder som helst. Dock kan det vara praktiskt att köpa till en täcklucka som man sätter framtill i eldstaden. Med hjälp av den hålls eldstaden torr och redo att börja elda i när du vill. Och du kan även med hjälp av täckluckan kväva elden och på så sätt spara lite ved istället för att låta den brinna ut. Och behöver du åka hemifrån eller gå in kan du tryggt lämna eldstaden när du har satt på täckluckan och kvävt elden.

 

 

 Eldstad Magma på altan
Magma är en populär terrassvärmare - här på den skyddande golvplåten.

 

 

Specifikationer Magma eldstad corten:

Användning: Samlingsplats, värme och möjlighet att grilla med handhållna redskap
Material: cortenplåt 3 mm
Storlek: 60 cm x 42 x 66 cm (L x B x H)
Vikt: 16 kg
Leveranstid: ca 3-5 dagar
Tillbehör att köpa till: Golvplåt på fötter, täcklucka att kväva elden, heltäckande gnistgaller

 

Köp Magma eldstad om du vill ha en liten och smidig - men riktigt värmande eldstad för uteplatsen!

Vi ger dig öppet köp i 365 dagar och fri frakt!

 

PS. Här hittar du alla våra övriga utekaminer!

 

Tipsa

Andra köpte också