Dutch Oven / Fältugn 18 liter

DO18 - Valhal Outdoor

Vår största - passar riktigt stora grupper

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

1225.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 88.17 kr /Månad. (24 Månad.)
Slut i lager (Prel. i lager: Okänt)
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Fältugn / Dutch Oven 18 liter - Valhal Outdoor

Dutch Oven 18 liter - tillaga mat över öppen eld i en traditionell Dutch Oven av gjutjärn!

Dutch Oven ger dig möjlighet att laga mat utomhus över en lägereld och du kan både baka bröd och använda den som en ugn, eller stekkärl. Dutch Oven är verkligen mångsidig. Vi har recept för Dutch Oven (och annan utomhusmatlagning) från friluftskocken Anders Klint samlade här.

Allt du kan tillaga i ett vanligt kök kan du också tillaga i din Dutch Oven från Valhal Outdoor – också de måltider du tillagar i ugnen eller din Crock Pot kan du göra i en Dutch Oven. Kyckling och ris, stek och potatis, chili, eller till och med bröd och kakor, allt kan du göra i en Dutch Oven över lägerelden.

Stora grupper kan avnjuta en god måltid över en öppen eld tack vare den här stora Dutch Oven med vilken du också kan baka riktigt stora bröd. Vid bakning, var lite försiktig med värmen underifrån så att brödet inte blir bränt innan det hunnit blivit helt färdiggräddat.

 

Material: Gjutjärn
Volym: 18 liter
Vikt: 18 kg

 

Tillaga vad du vill över öppen eld i en traditionell Dutch Oven av gjutjärn.
En traditionell Fältugn / Dutch Oven är en gjutjärnsgryta med tre ben och ett särskilt utformat lock. Namnet Dutch Oven kommer sig av att holländska handelsmän på sina resor importerade den till USA. Med en dutch oven kunde de avnjuta traditionell holländsk mat också på sina resor långt från hemmet. Med tiden kom Dutch Oven att bli mycket populär bland resande över hela USA tack vare sin mångsidighet som möjliggör både matlagning och bakning över öppen eld och på glödbädd.

Användning
Gjutjärnsgrytan tål höga temperaturer och ger jämn tillagningstemperatur. Med integrerade ben går det bra att ställa grytan inte enbart på en glödbädd, det gör det också möjligt att ställa den över en liten eld som man matar med mindre vedbitar för att kontrollera temperaturen. Ett plant lock med rejäla kanter för att kunna lägga glödande kol också ovanpå ugnen för jämnast möjliga tillagning.  

Här hittar du tips och råd om hur du gör när du använder sin Dutch Oven!


Underhåll
Gjutjärnsgrytan är behandlad med sojabönolja och för att säkerställa bästa möjlig tillagningsyta var noga med att hetta upp pannan och tillsatt rikligt med matolja innan du börjar använda den. Behandla också gärna med lite olja innan förvaring i ett torrt utrymme. Behandlad och förvarad på ett korrekt sätt håller den för evigt. Kom ihåg att gjutjärn är rent järn och därför kan rosta, men har fördelen av att inte ha något färg- eller teflonlager kan lossna. Lite rost är ingen orsak till oro utan kan enkelt återställas genom att borstas med stålborste och åter behandlas med matolja.

 

 

Tipsa