Borniak UW-70 rökskåp

UW-70 - Borniak

Termostatstyrt rökskåp från Borniak.

6399.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 303.78 kr/Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
 • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

 • Snabb leverans!

 • Öppet köp 365 dagar!

 • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Borniak UW-70 - elektriskt rökskåp

Borniak UW-70 för dig som vill röka fisk och kött. Ger härlig mat som du röker själv!

Med en Borniak Smoker kan du röka dina egna delikatesser. Du får mat med utsökt rökt smak utan kemikalier tillsatta, bara rök! Och det utan att lägga massor av tid och passning som du behöver göra om du skulle använda en vedeldad rök.

Som med alla våra rökar får du praktisk fraktfri hemleverans bekvämt hem!

Robust skåp med termostat

Borniak UW-70 är ett enkelt och robust rökskåp som mycket sällan går sönder. 70-skåpen är de minsta av Borniaks två storlekar på skåp.

Borniak UW -70 är termostatstyrt vilket hjälper dig att hålla värmen under kontroll så att det inte skenar i väg eller blir för kallt. Det är ett analogt skåp där du ställer in värme manuellt med ett reglage till skillnad från de digitala modellerna.Ungselement på 500 W

Röker du mindre åt gången räcker Borniak UW-70 utmärkt, röker du riktigt mycket väljer du syskonskåpet UW-150 istället. Välj efter dina verkliga behov, större behöver inte alltid vara bättre.

Effekten på elementet är 500 W jämfört med de större skåpen som har en effekt på 1400 W. Dock räcker förstås 500 W längre i ett mindre skåp än i ett större. Borniak anger att det ska gå att komma upp i cirka 120°C i det här skåpet.Billiga rökspån

I Borniaks rökskåp använder du rökspån. Hos oss kan du köpa alspån, bokspån eller körsbärsspån i påsar från 5,5 liter upp till 60 liter. Rökspånet fyller du i en behållare som rymmer 2 liter ovanpå rökgeneratorn. En laddning räcker till 8 timmars rökning.

 

Hur mycket rymmer Borniak UW-70?

Den invändiga volymen är 70 liter och rymmer ca 10 kg kött, upp till 8 kg korv eller ca 10 fiskar. Det är möjligt att röka på sex hyllor samtidigt eller hänga in krokar istället för hyllor.Material i Borniak UW 70

Utvändigt är skåpet av vädertåligt aluminium-zinkbelagd plåt, och invändigt av rostfritt stål. Det gör insidan hygienisk då materialet inte korroderar trots salt från maten och viss fukt i skåpet.


Borniak UW -70
Med en elrök som Borniak UW-70 är det lätt att lyckas. Ta gärna hjälp av våra rökrecept!

 

 

Alltid lyckat resultat i Borniak

Köper du fisk eller kött som är rökt i en vedeldad rök kan du få sotiga livsmedel. Det får du aldrig när du röker i en Borniak. Spånet glöder utan att brinna och du röker under långt mer kontrollerade former än i ett vedeldat rökskåp.

Fett från maten kan aldrig hamna på spånet eller på skåpets värmeelement då det är så placerat. Det ger säker rökning.Isolerat skåp för bästa värmehållning

Skåpen är ordentligt isolerade för att hålla värmen på bästa sätt så du inte behöver ”elda för kråkorna”. Det gör också att du slipper kondens på insidan av ditt skåp. Dörren har magnetisk stängningsfunktion och sluter väl tätt.

 

 

Vad följer med Borniak UW-70?

Levereras komplett med rökgenerator, 1 st. hyllplan, 5 st. S-krokar5 st. dubbelkrokar samt 3 st stänger för upphängning av krokarna. Med skåpet följer också två påsar à 2 liter med lite olika rökspån. Mer rökspån hittar du här!

 

 

Köp Borniaks kallrökningsadapter om du vill kallröka

För dig som vill njuta även av kallrökta delikatesser komplettera med Borniaks kallrökningadapter.

 

Vilket rökskåp ska man välja - Borniak eller Bradley - vill du ha hjälp att jämföra rökskåpen - läs vår guide här! (längst ned på sidan under GUIDE)

 

 

Specifikationer Borniak UW -70:

 • Vikt: ca 18 kg

 • Storlek skåp utvändigt: 1040 x 540 x 400 mm.

 • Storlek rökutrymme invändigt: 580 x 400 x 300 mm.

 • Max antal hyllplan/galler: 6 st a´ 390 x 280 mm.

 • Max strömförbrukning: 500 W ugnselement / 110 W rökgenerator.

 • Max temp: Ca 120°C.

 • Kallrökning: För kallrökning se: kallrökningsadapter.

 • Utsida: Aluminium-zinkbelagd plåt (Aluzink).

 • Insida: Rostfri plåt.

 • Isolering: Polyuretanskum

 • Tillbehör: För extra tillbehör se här!

 • Garanti: 12 månader, CE-godkänd.

 • Fraktfri hemleverans!

 

 Köp din Boniak Smoker från Smart Fritid! Vi strävar efter att ge dig snabba leveranser och god service även efter köpet. God rökning önskar vi!

Tipsa