Rökt fläskfisk med fisksås

fläskfisk med potatis och gräddfilssås

Recept, text och foto: Agneta

Rökt fläskfisk med fisksås

Copyright©Smart Fritid

Är man en ivrig fritidsfiskare kanske man har mycket gädda i frysen som man inte riktigt vet vad man ska göra av. Då kan man ta till den här varianten av Kalle Moreus fläskfiskbullar. Vi har tagit kombinationen fläskfärs + gäddfärs ett steg längre och rökt den i folieformar.

Resultatet blev riktigt gott - och själva har vi beslutat att ta med en limpa på jaktlagets After Hunt-buffé.

Ingredienser:
600 g mald gädda (eller annan fisk)
400 g fläskfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
3 tsk salt
1,5 kryddmått peppar



Gör så här:
Låt ströbrödet svälla i mjölken minst en halvtimme. Rör ner färserna och kryddorna. Blanda väl. Lägg upp färsen i två folieformar à 830 ml.
Rök i 90° C cirka tre timmar eller tills färsens innertemperatur är 72° C. Vi använde pecanbriketter.

 

-----

Det här rätten är rökt i ett rökskåp från Bradley Smoker - men fungerar lika bra när du röker i ett rökskåp från Borniak. Köp ditt rökskåp av Smart Fritid -  vi ger dig fri frakt på rökskåp, snabb leverans, och bryr oss om våra kunder både före och efter köp.

-----



Gräddfilssås med äpple, gurka, lök

Fläskfisken är god tillsammans med kokt potatis och en gräddfilssås.

 



Fisksås 4 port

Ingredienser:
3 dl gräddfil
1 stort äpple
16 skivor inlagd gurka
1/4 rödlök
1 tsk dijonsenap

Gör så här:
Riv äpplet, finhacka gurka och rödlök. Blanda gräddfil, senap och hack. Låt stå någon timme och mogna.

 

 

Tipsa