Kupilka

Kupilka - med unikt miljövänligt material

Kupilka i Finland tillverkar kåsor, tallrikar och bestick för friluftsliv, och sortimentet har breddats med fällknivar och tändstål. Det finska företaget Kupilka har uppfunnit sitt eget material, det miljövänliga Kareline® som är en naturfiberkomposit med 50 % plast och 50 % cellulosafibrer. Cellulosan är från certifierade finländska skogar.

 

Kupilka: lättanvänt som plast - men vackrare och miljövänligare

Materialet i Kupilka har samma fördelar som plast: lätt, smidigt, tåligt, lättdiskat – men är miljövänligare och ser mer naturligt ut. Naturfibrerna syns och ger materialet liv, lite likt trä. Till skillnad från trä tar det inte åt sig lukt och smak från dryck och mat, och är förstås lättare att diska, tål även diskmaskin. Tål även riktigt höga temperaturer +100 grader C och ner till – 30 grader C.

 

Kupilka - finsk design och finska skogar

Kupilka-serien kombinerar finska traditioner med den senaste tekniken och de bästa materialen. Funktionalitet, toppkvalitet och estetik har varit de viktigaste drivkrafterna i designprocessen. Finsk design och finska skogar tillsammans har format kåsor och övriga produkter från Kupilka.
Både produkterna och materialet tillverkas i Finland med EKO-energi. Kupilka var ett av de första företagen i världen att börja använda grön el.