Korvstoppare manuell Tre Spade - vertikal modell som tar liten plats - köp av Smart Fritid.

Korvstoppare manuell Tre Spade

20500/V - Tre Spade

Manuell korvstoppare från Tre Spade av högsta kvalitet.

3895.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 199.43 kr/Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
 • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

 • Snabb leverans!

 • Öppet köp 365 dagar!

 • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Tre Spade Korvstoppare / korvspruta manuell

Korvstoppare manuell från Tre Spade - gör det enkelt för dig som vill stoppa din egen korv.

 

Att njuta sin egen korv är något helt annat än att äta industritillverkad korv. Gör du din egen korv slipper du alla tillsatser och vet precis vad du får i dig. Korven kan bli hur nyttig som helst - och otroligt god! Du väljer själv dina favoritkryddor till din hemmagjorda korv. Ett tips är att ha i vitlök, det ger ofta riktigt god smak på korven.

 

 

Tre Spade Korvstoppare manuell - en riktigt bra korvstoppare

Tre Spades manuella korvspruta gör korvtillverkningen till något lustfyllt. Den är av hög kvalitet i rostfritt stål, lätt att använda och lätt att rengöra. Kanske de två främsta kraven på en korvspruta, förutom att den ska vara hållbar. Tillverkaren Tre Spade från Italien är känd för att tillverka köksprodukter av högsta kvalitet - och har lyckats även denna gång.

Varför inte göra korvstoppning till en jultradition -  något att göra tillsammans som ger sammanhållning och något barnen kommer att minnas. Tre Spade manuell korvstoppare tar inte mycket plats tack vare att cylindern är en stående modell. Den tar endast upp en yta på 25 x 29 cm.

 

 

Korvspruta som är lätt att göra ren

Tre Spades korvspruta är lätt att rengöra vilket är viktigt med tanke på hygien som är extra viktigt när man hanterar rått kött och då framför allt malet kött. Det är förstås också tidsbesparande att den är lättrengjord. Cylindern där du stoppar in korvsmeten är vattentät och av rostfritt stål och enkel att få ren. Den rymmer 5 liter korvsmet.

 

 

Så här använder du korvstoppare manuell från Tre Spade:

Korvstopparen är smidig att använda och kommer troget att vara i tjänst många år. Eftersom den är manuell finns det inte mycket som kan gå sönder.

Att stoppa korv är inte svårt, bara du har en bra korvspruta som gör det mesta av jobbet åt dig. Att försöka göra korv utan korvstoppare är inte mödan värt, det är lätt att det mest blir kladd. Är du nybörjare när du ska stoppa korv, ta hjälp av en kompis första gången. Med lite träning går det att stoppa korv utan assistans.

I stora drag gör du så här: sätt fast korvhornet på korvstopparen och trä försiktigt på fjälstret. Stoppa in den kalla (max 2-5 grader C) korvsmeten i cylindern och veva fram korvmassan med hjälp av veven. Längst ned framtill kommer korvmassan ut genom korvhornet och in i fjälstret. Och voilà - du har gjort korv!

 

 

Så stoppar du korv med korvstoppare:

 

 1. Välj korvhorn med passande diameter

 2. Montera korvhornet på korvstopparen.

 3. Trä på ditt fjälster (så gott som hela längden) på korvhornet.

 4. Gör en knut i änden på fjälstret. (blir det en luftbubbla kan du behöva göra ett litet hål för att släppa ur luften eller gör knuten först när du börjat pressa in korvsmeten så slipper du luftbubblor)

 5. Stoppa in korvsmeten i cylindern på korvsprutan.

 6. Veva i lagom takt så att smeten trycks in i fjälstret. Försök undvika luftbubblor. Håll upp fjälstret så att korvsmeten kan tryckas in smidigt.

 7. Fyll hela fjälstret lagom hårt (du lär dig vad "lagom" är. Gör du för hårt kommer du inte att kunna snurra fjälstret där du vill att det delas av vid varje korv. Korven kan även spricka vid tillagning om du stoppar för hårt).

 8. När du fyllt hela fjälstret och har en enda lång korv - knyt en knut även i andra änden.

 9. Mät nu upp längden på korvarna och tryck ihop med pekfinger mot tumme med höger och vänster hand och lägg sedan upp tummarna på korven du fått i mitten och rulla korven framåt så den snurrar ett par varv. På det här sättet ska man slippa knyta. Litar man inte på det, knyt med bomullstråd.

 

Var noga med hygienen när du stoppar korv

Tänk på att vara noga med hygienen när du gör hemmagjord korv. Korvsmeten ska nästan vara frusen, gärna 2 grader C - och max 5 grader. Försök att hålla den kall hela tiden. Kyl gärna cylindern innan du stoppar korvsmeten i den för att lättare hålla nere temperaturen. Blir smeten för varm riskerar den att "spricka" dvs fettet går ur och resultatet är en tråkig, grynig korv.

Allt som kommer i kontakt med smeten ska vara noga rengjort. Delar av korvsprutan, slev, och framförallt dina händer. Bäst är att använda engångshandskar. Köttfärs är väldigt känsligt eftersom det är malt och därmed har så stor yta som kommer i kontakt med syre.

Fjälstret ska spolas rent från salt innan användning. Sätt det på vattenkranen och spola igenom med kallt vatten. För att bli smidigt kan man låta det ligga i blöt ett par timmar dessförinnan.

Roligt är förstås att mala köttet själv innan du stoppar korven, även om det går utmärkt att köpa köttfärs i affären. Smart Fritid har flera olika modeller av manuella och eldrivna köttkvarnar i olika prisklasser som du hittar här.

 

Med Tre Spades korvstoppare kommer korvstoppningen att bli precis så rolig som du tänkt dig. Det ska vara lätt att stoppa korv - och du ska bli stolt över din egentillverkade korv!

 

 

Specifikationer Tre Spade korvstoppare manuell:

 • Manuell
 • Dubbel kolvhastighet för snabbare fyllning
 • Kapacitet: 5 liter
 • Vikt: 12,5 kg
 • Mått: 25 x 29 x 58 cm
 • Cylinder i rostfritt stål (vattentät och enkel att rengöra)
 • Bottenplatta av rostfritt stål
 • Lackerat järnstativ
 • Smidda och härdade ståldrev
  Moplenkolv utrustad med silikontätning och luftventil
 • Växellåda av aluminium med självsmörjande bussningar
  Medföljande korvhorn av plast: ø 10,20,30,40 mm


Den här filmen visar en liggande modell av korvspruta från Tre Spade, men den ger ändå bra information hur en korvspruta fungerar.

 

 


Ett klassikt filmklipp på kungafamiljen när de stoppar korv!

 

 

 

Tipsa