Kindling Cracker King vedklyv manuell

2862 - Espegard

Storebror till Kindling Cracker - klyver ännu större vedträn.

2190.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 128.38 kr/Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Kindling Cracker King - kungen bland manuella vedklyvar!

Kindling Cracker King klyver din ved betydligt säkrare än en vanlig yxa. Du slipper helt oroa dig för farliga felhugg.

 

Kindling Cracker King en manuell vedklyv för dig som vill klyva och spänta ved utan att riskera hugg från yxa. En säker och effektiv vedklyv som gör jobbet galant. Behövs mindre styrka och kraft för att klyva veden än på traditionellt sätt. Kindling Cracker King är en större modell av bästsäljaren Kindling Cracker Original.

 

Vad skiljer Kindling Cracker King från original?

Kindling Cracker King är större än originalet och passar dig som behöver klyva större vedträn. Den har en säkerhetsring som är 22 cm i diameter istället för originalets 16 cm. Den tar både grövre och fler vedträn. Klyver lika lätt och lika säkert. Båda har världsomspännande patent – och prisbelönt design.

 

Så här använder du Kindling Cracker King

Ställ Kindling Cracker King på ett plant underlag, en lägre huggkubbe är praktisk för att komma upp i lagom höjd. Det finns uttag i nederkant på vedklyven för att kunna skruva fast den i underlaget, för att den helt säkert ska stå still.

 

Placera vedträet inuti den patenterade säkerhetsringen som skyddar dina fingrar från det vassa bladet. Slå sedan med något slags tillhygge, en slägga, hammare eller till och med ett vedträ fungerar. Eller köp den här slägghammaren som funkar bra.

 

Utan yxa - ingen skaderisk

Du slipper alltså svinga en vass och farlig yxa och det finns ingen risk att man hugger sig i ben eller fingrar. Man kan till och med låta barn och ungdomar hjälpa till med vedklyvingen tack vare den innovativa designen av Kindling Cracker King.

Och gissa vem som kom på den här unika manuella vedklyven? En 13-årig tjej, Ayla Hutchinson i Nya Zeeland, efter att hennes mamma huggit sig i handen med yxan.

 

Hur lång är livstiden för en Kindling Cracker?

Den här vedklyven är av gjutjärn av god kvalitet från ett gjuteri i Australien och håller i många, många år och kan till och med ärvas av både dina barn och barnbarn om den inte misshandlas. Skulle den till slut bli slö behöver den bara några snabba drag med en metallfil, eller bryne om man så vill.

 

Vedklyven finns även i en mindre modell Kindling Cracker Original vedklyv som du hittar här.

 

Specifikatoner Kindling Cracker King

Höjd: 43 cm
Bredd: 27,5 cm
Diameter: 22 cm
Vikt: 9,4 kg

Material: Gjutjärn av ett enda stycke
Tillverkad: Australien
Garanti: 5 år

 

Tipsa