Beställningsvara
Kindling Cracker original av gjutjärn
Kindling Cracker vedklyv original
Kindling Cracker Original vid vedspis
Kindling Cracker vid kamin
Kindling Cracker

Kindling Cracker vedklyv original

2860 - Espegard

Kindling Cracker Original - klyver din ved - utan yxa och utan skaderisk.

1595.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 103.59 kr/Månad. (24 Månad.)
Ej i lager, beställningsvara. Leveranstid 0 dagar
  • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Kindling Cracker Original - gör nästan jobbet åt dig!


Kindling Cracker Original är en manuell vedklyv för dig som vill undvika olyckor. Du klyver veden säkrare, snabbare och lättare med den här vedklyven av gjutjärn.

 

Med en liten enkel vedklyv som Kindling Cracker behöver ingen oroa sig där hemma för att du ska komma från vedbacken med ett jack i handen. Alla blir glada och nöjda om du har den här säkra vedklyven hemma på vedbacken.

Kindling Cracker finns nu i Sverige men säljs över hela världen - och uppfinnaren är:...en 13-årig nyazeeländska! En fantastisk produkt med en fantastisk historia bakom.

Du slipper huggskador med Kindling Cracker

Med Kindling Cracker behöver du ingen yxa, du slår på ditt vedträ med ett trubbigt föremål som en slägga eller till och med ett annat vedträ. Och ändå klyver den här vedklyvaren så enkelt och effektivt. Du blir mindre trött och framförallt - inga huggskador på händer och ben. Kindling Cracker inte bara en säker liten enkel vedklyv, den är snabb också!

Kindling Cracker är en riktigt bra manuell vedklyvare att ha hemma på gården, i stugan eller att ta med sig ut till vildmarkslägret. Ingen vill ha en otäck skada – och med den här portabla och enkla vedklyven av gjutjärn håller du dig i ett stycke - det är bara veden som klyvs!

 

Kindling Cracker
Kindling Cracker passar perfekt i ditt vildmarksläger.

 

 

Hur fungerar Kindling Cracker manuell vedklyv?

Ställ Kindling Cracker på ett jämnt underlag så att den står stadigt. Eller ännu hellre skruva fast den, till exempel på en huggkubbe i bekväm höjd. Ställ vedträet i Kindling Crackers ring och slå på övre änden av vedträet så att vedträet klyvs mot bladets egg. Du behöver inte slå speciellt hårt, och med två eller tre slag brukar de flesta vedträn ge med sig. Du behöver använda mindre kraft än om du skulle göra samma jobb med yxan.

Ringen där du ställer vedträet gör att veddelarna inte kommer flygande och skadar någon. Allt går lugnt och fint till. Dessutom är olycksrisken helt borta när du slipper svinga en vass yxa.

 

 

Varför ska jag köpa en vedklyvare som Kindling Cracker?

Det är ett riktigt säkert sätt att hugga ved! Fördelarna med en manuell vedspäntare som Kindling Cracker:

  • ingen skaderisk som med yxa

  • kan användas även av unga och gamla

  • vedklyvningen går snabbare

  • du blir mindre trött då mindre kraft krävs

  • enkel att ta med sig

  • omtyckt av många - är nu en världsprodukt

 

 

Historien bakom Kindling Cracker

Många otäcka olyckor med yxor sker vid vedklyvning. Så också hemma hos den nyazeeländska 13-åriga flickan Ayla Hutchinson. Hennes mamma späntade tändved till spisen och högg sig illa i handen. Ayla fick tanken att det måste finnas ett säkrare sätt att klyva ved. Och som ett skolprojekt tog hon sen fram modellen till Kindling Cracker som numera är en prisbelönt uppfinning spridd världen över.

 

Hur hållbar är vedklyven?

Kindling Cracker är en hållbar och enkel vedklyv som kan användas i generationer; kanske även dina barnbarn kommer att klyva ved med den efter dig? För att få den att se lika fräsch ut till nästkommande generationer är det bara att tvätta av den och måla eller spraya med svart färg för gjutjärn. Tillverkaren ger garanti på 5 år.

Kindling Crackers unika design gör att bladet inte behöver vara vass som ett yxblad som annars riskerar att slinta. Om du vill skärpa eggen eller ta bort eventulla skador slipar du med ett bryne. Har du råkat få större skador använder du en bladfil istället.

 

Kindling Cracker Original med vedEn manuell vedklyv- bästa presenten till vedälskaren!

 

En bra present till vedälskaren!

Kindling Cracker är en smidig och liten vedklyv av gjutjärn i ett enda stycke, med två hål för eventuell fastmontering i underlaget. Vedklyven har inte bara en bra funktion utan även ett tilltalande utseende. Det gör den till en utmärkt present att ge till den som gillar att tillbringa fritiden på vedbacken, kanske till den där vännen som fyller jämnt, eller till dig själv.

En varning dock: med en så effektiv och snabb vedklyv är risken stor att du klyver så mycket ved att dörren till vedboden inte går att stänga eller vedstacken växer sig enorm!

 

Finns det flera modeller av Kindling Cracker?

Ja, det finns två storlekar. Kindling Cracker Original (Standard) är en vedklyv med en höjd på drygt 30 cm som tar vedträn med max diameter på 16 cm. Den större modellen är på 43 cm i höjd och med en diameter på 22 cm: Kindling Cracker King (XL) som du hittar här.

 

 

Specifikationer Kindling Cracker vedklyv manuell:

Funktion: klyva ved
Höjd: 31 cm
Bredd: 23 cm
Diameter: 16 cm
Vikt: 4,8 kg
Material: Gjutjärn, ett enda stycke
Designad: i Nya Zeeland
Tillverkad i: Australien
Garanti: 5 år

 

Köp din manuella vedklyv Kindling Cracker av familjeföretaget Smart Fritid - fraktfritt och med snabb leverans!

 

 

PS. Vill du kolla in alla våra manuella vedklyvar så kolla här!

 


Film som visar hur man använder Kindling Cracker - en smart  och enkel manuell vedklyv.

 

Tipsa