Eldstad ute Tipi 147

ART000080 - Gardenfire

Riktigt snygg eldstad för utomhus - danskdesignad storsäljare! Av 3 mm cortenplåt.

5495.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 266.11 kr/Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 4-7 dagar
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Välj Tipi eldstad om du gillar dansk design!

Vill du ha en riktigt snygg eldstad ute - så är kanske danskdesignade Tipi eldstad är något för dig? Den är en av våra allra bästsäljande eldstäder som passar på terrassen, i trädgården eller vid entrén.

 

 

Tipi eldstad - vedeldad terrassvärmare och grill

Tipi eldstad är en populär vedeldad terrassvärmare och fungerar både som eldstad och grill. Grillgallret går att placera på hela tre nivåer, vilket gör det enkelt att få rätt värme.

 

Veden brinner bra i Tipi och eldstaden ger mycket värme - samtidigt som den är tilltalande för ögat. Tipi är designad i Danmark och har otroligt snygg form. Den är döpt efter nordamerkas usprungsbefolknings tält.

 

Med den här eldstaden utomhus på din uteplats bjuder du stolt hem folk för att njuta vid elden tillsammans med dig. Tipi är även härlig att använda när du är mol allena - då skänker elden lugn och ro. Och även när du inte använder den är den snygg. Du behöver aldrig täcka över den för att skydda den.

 

Varför det är bra med en vedeldad terrassvärmare:

  • eld att värma sig vid
  • naturlig samlingspunkt
  • vacker dekoration på altan eller i trädgården
  • eld att grilla över

 

 

Varför är corten ett bra material i en eldstad?

Cortenplåt är både ett praktiskt och vackert material. Ytterst är ett lager som har rostat men samtidigt skyddar mot vidare rostning, den kommer alltså inte att rosta sönder utan kommer att hålla i många, många år. De äldsta Tipi eldstäder som finns på marknaden har stått ute året runt i 15 år - och kommer troligen hålla lika länge till.

 

Tipi eldstad har är tillverkad av 3 mm cortenplåt - en del eldstäder fuskar man lite med plåten har väsentligt tunnare plåt.

 

En eldstad av corten behöver inte skyddas som eldstäder av andra material, utan ska stå utan regnskydd, vilket gör att den alltid ser trevligt ut, vare sig det regnar, snöar eller om solen skiner.

 

Corten tycker många är snyggt, och den rostiga färgen står sig bra mot det gröna i trädgården. Det är en av anledningarna till att corten används så flitigt till odlingslådor, prydnadsfigurer och klätterstöd i trädgårdar och parker. Att ha corten på en eldstad är riktigt snyggt! Har du redan andra föremål av corten i trädgården matchar de varandra väldigt fint.

 

Eldstad ute Tipi
Riktigt mysigt går det att få kring sin eldstad ute. Och Tipi är som ett smycke för uteplatsen.

 

 

Var kan man placera eldstaden Tipi?

Det vanliga är att man har eldstaden på sin terrass, altan eller en plan yta i trädgården. Men den är också en vacker prydnad vid entrén - tänk dig att ha Tipi med sin sprakande brasa som välkomnar gästerna!

Eftersom den mesta värmen stålar ut på framsidan genom eldstadsöppningen så går den att placera relativt nära en husvägg, staketet på altanen eller växtlighet.

 

 

Kan man ställa eldstaden direkt på terrassen?

Nej, det blir för varmt för underlaget, även gräs skadas av att ha eldstaden direkt på. Antingen köper man en golvplåt till Tipi här, eller ordnar något annat värmetåligt att ha som skydd. Stenar funkar bra till exempel, bara man får det tillräckligt stadigt och platt.

 

 

Hur grillar man på Tipi?

Det finns ett bra grillgaller att köpa till. Finns tre olika nivåer att placera gallret på inne i eldstaden. När du inte använder gallret får det smidigt plats under.

Man kan förstås även utan grillgaller laga mat med handhållna redskap som smörgåsjärn och våffeljärn som du hittar här! Eller om du vill ha en grillkorg, korvhållare eller grillpinnar så kollar du här.

 

 

 Grillgaller til Tipi 147
Ett grillgaller finns att köpa till eldstaden Tipi. Förvaras smidigt under när det ej används.

 

 

Hur hög är den här utomhuseldstaden?

1,47 meter.

 

 

Hur mycket väger Tipi eldstad?

Tipi är en rejäl pjäs och väger 50 stadiga kilo.

 

 

Vilka köper Tipi eldstad?

Både privatpersoner och företag köper Tipi 147. Det här är en eldstad som används i många utomhusmiljöer, både privata och offentliga. Den finns numera i ett stort antal både i Sverige och utomlands. Tipi kamin köps inte sällan av företag som hotell att placeras vid entréen både i fjällmiljö och i städer.

 

Vi har till exempel sålt Tipi eldstad till hotellägare och restaurangägare som placerar Tipi på vardera sida entréen till sitt hotell.

 

Vår leverantör i Sverige hävdar att Tipi eldstad troligen är Sveriges mest sålda terrassvärmare - riktigt populär är den i alla fall och en av våra två bäst säljande utekaminer.

 

 

Hur lång tid tar det att montera ihop Tipi?

Det tar runt 10 minuter. Allt man behöver finns i paketet! Fördelen med platta paket är att det ger miljövänligare transporter.

Här finns en manual för montering av eldstaden Tipi.

 

 

 

Specifikationer Tipi 147 eldstad ute:

Användning: Samlingspunkt, värme, dekoration och grill

Mått: 678 x 749 x 774 mm mot mark. 1470 mm hög.

Vikt: 50 kg

Material: Cortenplåt, tjocklek: 3 mm

Garanti: 5 år

Grillgaller: Grillgaller till Tipi 147 finns att köpa här.

Golvplåt: Finns att köpa här

Leveranstid: ca 3-5 dagar

 

Köp Tipi eldstad för härliga stunder utomhus på altan eller i trädgård! Vi ger dig öppet köp i 365 dagar!

 

PS. Finns även en mindre variant - Tipi 120

Och här hittar du alla våra övriga utekaminer!

Tipsa

Andra köpte också