Eldmat - bok med recept friluftsmat

9789188335234 - Calazo förlag

En riktigt bra bok om matlagning över öppen eld.

299.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Eldmat - bok med recept friluftsmat av Eric Tornblad

Eldmat av Eric Tornblad och Ida Olsson är boken för dig som vill förkovra dig i konsten att laga mat utomhus över en sprakande lägereld - du får recept på friluftsmat så enkla att det verkligen blir av! Att laga mat ute är något vi människor gjort under tusentals år - det är kanske därför vi mår så bra av det?

 

Hur du bygger olika lägereldar

Eldmat lär ut olika tekniker för att bygga en eld för matlagning (pagodeld, pyramideld, (troligen de två mest använda) kaffeeld (riseld om du bara snabbt ska koka kaffe), stjärneld och jägareld (när du har ont om ved), Swedish torch (du sågar ett kryss i en stor vedklabbe) upp- och nedeld (när du eldar på blött underlag).

 

 

Boken Eldmat av Eric Tornblad.

Eldmat är rikligt illustrerat med fina foton så att man kan ta in allt, inte bara genom text, utan även genom bilder.

 


Enkla och varierade recept i boken Eldmat

Boken ger dig kunskap om allt som rör matlagning över en lägerld och en stor del av boken utgörs av recept och tekniken för att lyckas med maten. Recepten är enkla och väldigt varierade med allt från brödbak i Dutch Oven (fältugn) till halstrad abborre, grönsaker på spett, lövbiffsburgare, raggmunk med stekt fläsk, äppelkaka med banan - till hur man kokar gott kaffe. Det är inga långa ingredienslistor för de här recepten och det behövs inga långa förberedelsetider för att få till maten. Författarna anser att nyckeln till att det ska bli av och vara kul är just enkelheten.

Matlagningsredskap i Eldmat hittar du hos Smart Fritid

Många av matlagningsredskapen i boken kommer från Smart Fritid, men omnämns ibland i boken under andra namn (som ex Kolarpanna som Smart Fritid kallar Kolbullepanna och fältugn kallas hos Smart Fritid för Dutch Oven). Smörgåsjärn och våffeljärn som används i boken finns även de i Smart Fritids sortiment, liksom enklare grillgaller som används i recepten.

Vackra och informativa bilder i Eldmat

Fin formgivning och vackra bilder av utomhusfotografen Ida Olsson. En härlig bok att njuta av när du är hemma och längtar ut, och mycket användbar och hands on. Du kommer definitivt laga mer mat ute om du har "Eldmat" i ditt bibliotek. En jättefin bok att ge bort i present till en vän, kanske i kombination med något matlagningsredskap, om det ska vara en större present.

 

 Bok Eldmat, kött och fisk på planka
Recept ur Eldmat. En blötlagd planka, några cm tjock som läggs mitt i elden, används att steka kött eller fisk på. Maten får en härlig rökt smak. Serveras på plankan förstås!

 

 

Upplägget på boken Eldmat:

Inledning - sidan 6
Om eld - sidan 14
Utrustning - sidan 46
Recept och tekniker - 60

Frukostmat - sidan 62
Stekmat - sidan 68
Grillgaller och halster -  sidan 94
På pinne - sidan 102
Glöd och folie - sidan 110
Laga i gryta - sidan 126
Mackjärn - sidan138
Steka på sten och planka - sidan 142
Laga i grop - sidan 150
Röka kött och fisk - sidan 154
Bröd och bakning - sidan 160
Efterrätter - sidan 174

Specifikationer:

Författare: Eric Tornblad
Fotograf: Ida Olsson
Förlag: Calazo förlag
Utgivningsår: 2018
Mått: Bredd 17 cm Höjd: 20,5 cm

 

 

Bok Eldmat av Eric Tornblad

Fisk i folie är ett mycket enkelt sätt att tillaga vilken fisk som helst över glöd. Fisken blir fint ångkokt och saftig.Enda ingredienserna förutom fisken är olja, citron, färsk dill, purjolök och salt!

  
Tipsa