Casström

Casström AB är ett familjeägt företag i Lycksele i Lappland som tillverkar knivar, sågar, eldstål och läderprodukter till stor del hantverksmässigt.

Samarbete finns även med producenter i Sverige och i Europa.

 

 

Handsmidda knivar för jakt och vildmark

Casström använder svenskt material från naturen: renhorn och läder från ren.

Knivbladen är av svenskt stål av högsta kvalitet och smids för hand. Casströms hantverkare utgår från den långa traditionen av knivtillverkning och kunskap om knivar som finns i Sverige. Sedan förbättrar och utvecklar Casström egna knivmodeller efter tester och återkoppling från knivanvändare. Resultatet blir populära och högpresterande knivar som passar dagens knivanvändare med höga krav på en kniv för vildmarksliv.

 

Casström testar och samarbetar med de bästa

Familjen Cassini Bäckström har egen erfarenhet av knivanvändande från vildmarksliv och använder sig av den kunskapen i framtagningen av nya knivar. Casströms knivar används inom jakt, överlevnad och bushcraft i vildmarken. Det lappländska företaget växer och har ett systerföretag i Storbritanninen och är framgångsrika med sina populära kvalitetsknivar. Företaget har bland annat tagit fram en kniv i samarbete med Lars Fält, och drar lärdom även av andra mycket namnkunniga inom branschen när det gäller utveckling av nya knivar.

Casströms är baserade i norra Sverige och är grossister med återförsäljare runtom i Sverige. Smart Fritid är stolta återförsäljare av Casströms knivar för vildmarksliv. Företagsägare och grundare av företaget är David Cassini Bäckström (varifrån namnet Casström bildats). Han är tredje generationen inom handel, tidigare generationer handlade med skinn och skor.

Skinnprodukter finns också i Casströms sortiment, bland annat knivfodral, danglers och yxhållare som går att köpa av Smart Fritid.

 


Köp knivar från Casström av Smart Fritid – vi ger dig öppet köp i 365 dagar, snabb leverans, konkurrenskraftiga priser – och månar alltid om dig som kund!