Eldstål från Hultafors, extra långt och brett.

Tändstål - Hultafors

380280 - Hultafors

Extra långt och grovt - utan handtag.

129.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Tändstål Hultafors - ett extra stort eldstål!

Tändstål Hultafors, eller eldstål som det också heter, är det säkraste hjälpmedlet du kan ha med dig ut i vildmarken för att göra upp eld. Det sviker dig aldrig, det slutar inte fungera för att det blir blött - och det tar inte slut som tändstickor eller en tändare.

Hultafors stort eldstål - extra långt och grovt

Hultafors tändstål är extra stort, både långt och grovt för att det ska vara enkelt att hålla i och använda. Den extra längden gör dessutom att du kan vända på den och få ut ännu mer yta -och därmed ännu fler tändningar, uppskattningsvis räcker den till uppåt 15.000 skrapningar.

Hultafors tändstål har inget handtag utan det ger i sig ett bra grepp på grund av dess extra längd och bredd (10 cm lång och 1 cm i diameter). En elastisk snodd är fäst i ena änden vilket gör den lätt att fästa till exempel i en hälla i byxorna. Eller passar bra ihop med Hultafors friluftskniv OK4 vars tändstålshållare den passar i.

Tändstål av magnesium - lättantänt

Hultafors tändstål består av magnesium, eller snarare en magnesiumlegering. Magnesium är en lätt metall som lätt tänds och sedan brinner med en stark vit eld. Just de egenskaperna som är önskvärda hos ett tändstål.

 

Göra upp eld med tändstål

Ställ ned ena änden av eldstålet mot ett underlag där du lagt ditt tändmaterial (torr näver, fnöske, torra små kvistar, toapapper, tidningspapper eller kanske allra bäst, en bomullstuss med vaselin).

Dra med baksidan av din kniv mot tändstålet (tänkt att användas med Hultafors OK4 friluftskniv, men funkar med andra knivar också), inte alltför snabbt och med lite kraft, så får du fina gnistor.
Alternativt håll tändstålet i luften och dra med baksidan av kniven mot det och rikta gnistorna mot tändmaterialet. Då blir spridningarna av gnistorna större. Du kan också hålla kniven still och tänka att du drar tändstålet bakåt på kniven. Då råkar du inte komma för nära och stöta i tändmaterialet.

Det här stora tändstålet håller för många tusen användningar! En enkel och genial överlevnadssak!

 

Specifikationer eldstål Hultafors:

Typ: extra stort eldstål, med elastisk snodd

Längd: 100 mm
Diameter: 10 mm
Material: magnesiumlegering

 

 
Tipsa

Upptäck mer