Stekpanna öppen eld 30 cm

VH30 - Valhal Outdoor

Gedigen stekpanna i gjutjärn för öppen eld eller spis inomhus. Diameter 25 cm - volym 1,6 liter.

369.00 kr
Slut i lager (Prel. i lager: Okänt)
  • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Stekpanna i gjutjärn 30 cm - få fin stekyta över elden!

Köper du en stekpanna av gjutjärn ångrar du dig aldrig! Den funkar både utomhus över elden och inne på spisen - och är den hållbaraste stekpanna du kan tänka dig!

 

Vill du ha fin stekyta på ditt kött? Då är en stekpanna av gjutjärn rätt. Den har överlägsna stekegenskaper då den blir jämnt varm, håller värmen bra och tål att användas över öppen eld likväl som att fungera på alla spisar utomhus. Du kan förstås lika gärna steka dina grönsaker fint krispiga på en gjutjärnspanna, eller steka fisk, ägg, kyckling, göra en snabb gryta eller vad som nu blir dagens middag över just din lägereld!

 

 

Hur mycket rymmer den här stekpannan av gjutjärn?

Den här stekpannan av gjutjärn har en 7 cm hög kant och rymmer 2,2 liter. Diametern är 30 cm. Upplevs av många som en lagom stor stekpanna.

 

 

Hur tar jag hand om en stekpanna i gjutjärn?

Gjutjärn håller väldigt länge, och skulle du slarva och glömma din panna utomhus, så går det att väcka liv i den igen. Ta en stålborste eller stålull för att få bort rosten och ge den en omgång innan du sköljer av den i varmt vatten. Torka sen torr med papper och smörj in med matolja. Då är gjutjärnspannan redo att användas igen. De första gångerna var extra noga med att tillsätta fett innan stekning - sen ska den fungera optimalt igen. 

Diska aldrig gjutjärnspannan med diskmedel - det tar bort fettet som du ska vara rädd om. Diska helst direkt efter användning, gärna i varmt vatten och torka av på en gång. Då slipper du rost och den är väldigt lätt att få ren direkt efter användning - men inte omöjlig om du väljer att vänta tills du kommer hem till diskbänken igen. Smörj sen in med en neutral olja som rapsolja - stekpannan ska vara blanksvart - då är den alltid redo att steka på bästa sätt åt dig.

 

Vilka fördelar har en gjutjärnspanna?

  • En gjutjärnspanna är miljövänlig och hälsovänlig eftersom den inte ger ifrån sig några giftiga ämnen vare sig till naturen eller till dig. Det enda du skulle kunna få i dig från den här stekpannan i gjutjärn är lite extra järn.
  • God värmeledningsförmåga - ger en stekpanna som är jämnt varm över allt utan heta punkter.
  • En stekpanna som lätt får upp värmen och sedan håller värmen länge.
  • Hållbart material med väldigt lång livslängd - den kan ärvas av dina barn. 

 

Finns det några nackdelar med en stekpanna i gjutjärn?

Vill man ha en så lätt stekpanna som möjligt ska man inte välja en gjutjärnspanna - vill du ha en lättare panna finns det kolbullepannor och stompapannor som du hittar i den här katergorin med stekpannor för öppen eld.

 

 

Vad utmärker den här stekpannan?

Förutom att det är en stekpanna av lagom storlek för de flesta tillfällen finns det på ena sidan ett vanligt handtag och på den andra ett kortare så att du även ska kunna hålla i den med tvåhandsfattning. Tänk på att du kan behöva grillhanskar för att skydda händerna mot värme.

För att göra det enkelt att hälla finns det urtag på två sidor av pannan.

På undersidan finns ett tryck med tillverkarns logga föreställande en viking. 

 

 

Fungerar stekpannan av gjutjärn på vanliga spisar inomhus?

Det gör den, även på induktionshällar. Går också att använda i ugnen. En gjutjärnspanna tål mycket värme.

 

 

Specifikationer Stekpanna gjutjärn 30 cm:

Material: Gjutjärn
Volym: 2,2 liter
Mått: 51 x 30 x 7 cm (L x B x H)
Kanthöjd: 7 cm
Vikt: 2,7 kg
Diameter: 30 cm
Varumärke: Valhal Outdoor

 

Köp din Stekpanna i gjutjärn av Smart Fritid - vi ger dig personlig service och bra pris!

 

Tipsa