Så steker i rostfri panna
I en rostfri panna behöver man rikligt med fett och man behöver vara lite försiktigare med värmen.

 

Så steker och behandlar du din panna av rostfritt stål

En rostfri stekhäll eller panna är riktigt snygg och högglansig - och väldigt lätt att rengöra. Här får du tipsen om hur du använder den på bästa sätt!

 

Proffsen gillar rostfria stekhällar eftersom det är lättare att hålla riktigt rena. I ett proffskök är kraven på hygien högre än i hemmaköket. INOX (inoxidable) stekhällar från Grillsymbol är valsade i gediget rostfritt stål rakt igenom.

 

Rostfritt är elegantare än kolstål, och fortsätter att vara glansigt år efter år. Men du behöver veta hur du gör för att inte bränna när du ska steka och det kräver ett annat handhavande än när du använder en kolstålspanna.

 

Tänk på det här när du använder din rostfria panna eller stekhäll:

  • En rostfri  stekhäll behöver aldrig stekas in eller hållas inoljad efter användning
  • En rostfri stekhäll blir snabbare het och kräver därför mindre energi
  • En rostfri stekhäll skall alltid tillföras relativt rikligt med olja INNAN man börjar använda den
  • En rostfri stekhäll kräver noggrannare och varsammare styrning av brännarnas effekt

 

Kolla in våra stekhällar med gasoluppvärmning för matlagning utomhus!