Lägereldens mat
Handbok i matlagning utomhus.
Lägereldens mat av Alf Anderssons och Juha Rankinen
Lägereldens mat är en bok av en vildmarkskock - och en överlevnadsexpert!
Lägereldens mat är skriven en vildmarkskock och en överlevnadsexpert: Alf Andersson som är författare till 15 böcker för friluftsmänniskor, jägare och fiskare och Juha Rankinen, grundare a Vildmarksgymnasiet och huvudinstruktör i vildmarkskunskap för engelska Ray Mears.
Med dessa två kunniga friluftsmänniskor tas du i handen och guidas genom sidor om allemänsrätt, livsmedelshygien utomhus, kunskaper om eld, matens kemi och vad du kan finna i naturens stora utomshusskafferi. Du får förstås också lära dig om den utrustning som krävs för att laga mat över öppen eld och olika metoder för tillagning. Även tillagning på friluftskök tas upp eftersom det inte alltid lämpligt att tända en eld.
Kanske har du aldrig rensat och filéat en fisk, kunskap som en gång var självklar hos de flesta. Det kan vara dags att lära sig nu, liksom hur du torkar livsmedel och tillverkar egna användbara verktyg. Som avslutning får du förslag på olika tur-menyer och förstås recept förklarade i steg för steg. Du får även tips på såser och kryddor.
Lägereldens mat bjuder på vackra och informativa bilder fotograferade av Jonas Gerdle. Boken har 144 sidor och måttet 21 x 21 cm. |
Specifikationer:
Titel: Lägereldens mat
Författare: Alf Andersson och Juha Rankinen
Foto: Jonas Gerdle
Antal sidor: 144
ISBN: 978-91-981889-5-0
Förlag: Storartad Förlag
Utgiven: Oktober 2017
Alf Andersson och Juha Rankinen