Kolbullepanna Källrå 50 cm
Liten stekpanna för lägerelden att steka kolbullar eller annat. Hantverksmässigt tillverkad i Sverige.
Kolbullepanna Källrå 45 cm - smidig liten stekpanna
Kolbullepanna Källrå 50 cm steker du härliga kolbullar i. Fungerar både som Kolbullepanna och som vanlig stekpanna för matlagning utomhus över öppen eld.
Källrå Kolbullepanna är en stekpanna sprungen ur nordisk historia. Kolbullepannan användes till att steka kolbullar av rallare, skogshuggare, kolmilare och flottare på 1800-talet. De resande männen långt ut i skogarna hade svårt att få tag på färska råvaror, men mjöl var enkelt att ta med sig.
Kolbullen äts än i dag på festivaler, men godast är förstås om du tillagar den själv över öppen eld. Äts gärna med lingonsylt.
Kolbullepanna - äkta svenskt hantverk från Medelpad
Källrå kolbullepanna är äkta svenskt hantverk från Medelpad där den tillverkas hantverksmässigt av handknackad 1,5 mm järnplåt, med ett handtag av bränt björkträ. Stekpannans diameter är 21 cm och finns i två versioner: 45 eller 80 cm total längd.
Hur mycket väger kolbullepannan?
Pannan är lätt och väger cirka 0,7 kg.
En kolbullepanna är smidig och lätt panna med en diamater på 21 cm.
Kolbullepannan levereras i jutesäck
Kolbullepannan levereras inslagen i en liten jutevävssäck. Praktiskt om du vill undvika att få insidan av ryggsäcken sotig. Och trevligt när du ger bort kolbullepannan som present.
Så tar du hand om din kolbullepanna
Diskas som vanligt, och ska därefter torkas och oljas in så att den inte rostar. Innan du använder den första gången: bränn in den genom att smörja med fett och hetta upp rejält i elden. Torka bort fettet och upprepa ett antal gånger.
Specifikationer Kolbullepanna:
Längd: 45 cm
Diameter panna: 21 cm
Vikt: 0,7 kg
Material: pannan av svartstål och handtaget av trä
Varumärke: Källrå
Köp din Kolbullepanna av Smart Fritid - vi levererar snabbt och ger dig bästa service!
------------------------
Recept till 4 kolbullar
400 gram Amerikafläsk, bacon eller rimmat fläsk
4 dl mjöl
6 dl vatten
1 tsk salt
Smeten till kolbullen blandas gärna ett dygn i förväg. Vi moderna människor förvarar smeten smidigast i en PET-flaska, för att sen enkelt klämma ut smeten direkt i pannan.
Smeten är enklast tänkbara och består av mjöl, salt och vatten, samt rimmat fläsk.
Fläsket steks först i pannan, och därefter hälls smeten ovanpå det knapriga fläsket. Amerikafläsk användes förr, en typ av fläsk som var torrsaltat och med lång hållbarhet (ska för övrigt fortfarande gå att få tag på). Gott till kolbullen är lingonsylt. Många gillar att dricka öl eller mjölk till.