Kockums stekpanna 24 cm
En helsvensk smidig stekpanna från Kockums både för lägerelden och spisen inomhus. 20 % lättare än gjutjärn - men ändå med goda stekegenskaper.
Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment
Kockums stekpanna - i kolstål för en lättare stekpanna
Svensktillverkad stekpanna från Kockums - 20 % lättare än en gjutjärnspanna
Med den här svensktillverkade stekpannan av svenskt kolstål kan du steka din mat över elden utomhus.
Stekpannan tål höga temperaturer - upp till 200 grader C och kan ställas på ett grillgaller över eld. Eller på ved över brasan. Och så tillagar du din älsklingsrätt ute över lägerelden. För att sedan kunna använda kolstålspannan i köket hemma.
Den funkar alltid och överallt.
Varför ska jag köpa den här stekpannan?
Den här stekpannan av kolstål köper du för att du vill ha:
-
En stekpanna som går att använda utomhus + på alla spisar inomhus
-
En lättare stekpanna än gjutjärn
-
En bra yta där maten inte fastnar som är förinbränd (redo att börja använda dirket)
-
En stekpanna som tål höga temperaturer vilken ger fin stekyta
-
En stekpanna som sprider värmen jämnt
- Du vill ha höga kanter som gör att det går att tillaga en gryta
Hur är stekytan på stekpannan?
Stekpannan har en bra yta tack vare instekningen med vegetabilsk olja som Kockums redan utfört av den blästrade ytan. Det gör att maten lätt släpper från pannan när du steker redan från första gången eftersom den är förinbränd. Du får även en bra stekyta eftersom stekpannan tål höga temperaturer.
Kan den här kolstålsstekpannan slå sig?
Den här stekpannan av kolstål är tillverkad för att den inte ska slå sig. Det är behandlat, draget, av Kockums för att det inte ska hända. Och att tjockleken är hela 3 mm samt har höga kanter vilket betydligt minskar risken att stekpannan slår sig. Hittills har Kockums inte fått in några reklamationer på att en stekpanna har slagit sig.
Om du unviker att hälla kallt vatten i en upphettad stekpanna direkt efter att du använt den samt att du inte hettar upp den utan smör eller olja så ska den inte slå sig.
Var är den här stekpannan från Kockums tillverkad?
Stekpannan från Kockums är tillverkad av kolstål från SSAB i Sverige. Och tillverkadK i Anderstorp i Jönköpings län - en helsvensk produkt med andra ord.
Hur stor är stekpannan från Kockums?
Diametern på stekpannan är 24 cm vilket gör att den är behändig att hantera. Längden med handtaget är 47 cm
Finns det några detaljer att veta om Kockums stekpanna?
Handtaget har hål så att du kan hänga upp den i ditt kök inomhus eller på en gren i ditt vildmarksläger. Kockums logotyp är inpräglad i handtaget.
Skötselråd Kockums stekpanna:
Gör så här inför första gången du ska använda pannan:
Sköj av och torka av med hushållspapper - så är den färdig för användning!
Så använder du stekpannan på bästa sätt:
Hetta inte upp kolstålspannan allför snabbt över elden eller spisen hemma. Använder du den på en induktionshäll sätt på medelvärme innan du drar igång högsta värmen. Och se till att alltid ha smör eller olja i så att du inte värmer den torr.
Så diskar du kolstålspannan:
-
Handdiska när pannan svalnat.
-
Diska helst enbart med riktigt varmt vatten och torka torr med handduk eller papper. Smörj in med en neutral olja som rapsolja. Den här stekpannan blir bara bättre och bättre med använding och insmörjning.
-
Diska inte i diskmaskin eller med diskmedel. Om du råkat bränna fast något använd stålull, diska med hett vatten och smörj in och bränna in stekpannan innan du steker. Du bränner in pannan (behöver alltså inte göras som nyköpt) genom att olja in, värma upp långsamt och upprepa tills ytan återigen är svart.
-
Låt inte stekpannan blötläggas i vatten för då rostar den.
Specifikationer Kockums stekpanna:
Material: 3 mm kolstål från SSAB
Tillverkad: I Sverige
Vikt: 1,83 kg
Längd: 47 cm med handtag
Diameter: 24 cm
Höjd: 5,3 cm