Emaljmugg Kockums Cream Lux

MUG-004 - Kockums Jernverk

Emaljmugg i cremefärg med grön rand - själva sinnebilden av en emaljmugg i retrostil.

199.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Emaljmugg från Kockums - älskade Cream Lux!

Emaljerad mugg med en av de allra populäraraste färgerna från Kockums - cremefärgad med grön rand.

Det här är en emaljmugg i sanna retro färger. Den klassiska emaljkoppen från Kockums i creme med en mild grön rand upptill. Den ger en känsla av förr, en tid då vi nu inbillar oss att allt var lite enklare, lite lugnare. Och med den här emaljmuggen i handen med en kaffetår i, så blir du lika lugn.

 

 

När passar en emaljmugg?

En emaljmugg passar bra att använda närsomhelst förstås, men kanske extra bra när du vill ha en oöm mugg som pallar det mesta. Du kanske tar med din emaljerade plåtmugg på picknick, på sjön, på tur, i båten eller i husbilen. Den väger lätt (170 gram) och är oöm.

Visst kan emaljen få sig en flisa om du tappar den på hårt underlag, men själva muggen går aldrig sönder.  Och en flisa ur emaljen fungerar som ett minne från ett äventyr.

 

 

Emaljmugg i retrostil från Kockums

Kockums Cream Lux också fint i äldre miljöer. Du kanske bor i ett gammalt hus och vill få den rätta känslan. Då passar en emaljmugg i gammal stil från Kocksums Jernverk ypperligt. Och just den här färgen är den mest klassiska tillsammans med den vita med blå rand från Kockums.

 

 

Emaljerad mugg utan skadliga tungmetaller

Den här emaljen innehåller inte tungmetallerna bly, kadmium eller nickel som är hälsofarliga. Du kan säkert fylla vilka drycker eller livsmedel som helst i den här koppen, även sura, utan att du riskerar att få i dig något skadligt från emaljen.

 

 

Muggarna doppade för hand i emalj

Plåtmuggarna doppas i emaljen för hand, åtminstone två gånger. Eftersom den delen av produktion är hantverksmässig så finns det också individuella skillnader i emaljen och muggarna är inte helt identiska. De är inte helt perfekta utan kan ha vissa ojämnheter eller färgskiftningar - det är det som vittnar om de är hantverksmässigt emaljerade.

Emaljen är av hög kvalitet och med fin glans. Den är därmed lätta att handdiska och hålla rena. Diska inte i maskin, då förloras den vackra glansen.

 

 

Emaljmuggen tål hög värme

Eftersom emaljkoppen är av metall tål den också värme. Du kan ställa den i ugnen eller på en vanlig spisplatta, gasspis eller induktionshäll om du så skulle vilja. Dock inte i mikron som inte gillar metall!

 

 

Ge bort en emaljmugg som present!

Vill du ge bort en emaljmugg så passar en klassiker från Kockums fint. Den kommer i en presentlåda vilket passar bra när du ska ge bort en mugg.

 

 

Specifikation Emaljmugg från Kockums:

Material: Plåtmugg med dubbla lager emalj

Färg: Cream Lux (cremefärgad med mild grön rand)

Mått: 8 cm hög

Volym: 3,7 dl

Vikt: 170 g

Diskmaskin: avrådes ifrån, förlorar lyster på sikt

Mikrovågsugn: funkar ej eftersom innehåller metall

 

 

Tipsa

Upptäck mer