Tändstål Casström Ek

Eldstål Casström Ek

12204 - Casström

Extra stort, hög kvalitet. Ekhandtag.

289.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Eldstål Casström Ek - vännen i nöden

Eldstål från Casström med handtag av ek. Högkvalitativt eldstål tillverkat i Österrike.

 

Det här eldstålet från Casström är bästa vännen att ha med sig som räddare i nöden när du fryser eller är hungrig. Ger alltid gnistor att tända lägerelden med. Ett eldstål fungerar även om det blir blött och tar inte slut som en tändare eller tändstickor.

 


Eldstål från Casströms ger bra gnistor

Det här eldstålet tål uppåt 15.000 skapningar på grund av sin större storlek och tjocklek. En rejäl storlek på eldstålet är en fördel, då det gör det lättare att få till bra gnistor.

 

Casströms eldstål har en legering av järn och grundämnet cerium. Cerium är ett lättantändligt och mjukt material, och när du drar skrapstålet eller något annat hårt och hyggligt vasst mot det, lossnar flagor som antänds.

 

Dra skrapstålet mot eldstålet inte alltför snabbt och med tryck så får du en fin gnistkärve. Går även att använda baksidan av en kniv eller liknande för att dra mot eldstålet, men skrapstålet fungerar ändå bäst. Peka eldstålet mot tändmaterialet så att du får gnistkärven där den gör nytta.

Innan första användning skrapa bort det översta skyddande svarta beläggningen på eldstålet. Använd skrapstålet eller stålull.
 
 

Tips på tändmaterial:

Ett tips för att enkelt göra upp eld är att doppa bomull i vaselin och rikta dina gnistor från eldstålet mot det. Bomull antänds lätt, och vaselinet gör att det brinner längre, så att du får en chans att mata elden och få igång en riktig brasa.
 
 
 
Specifiktationer eldstål Casström:
Längd: ca 13 cm
Diameter: ca 9,5 mm (Army-storlek)
Material eldstål: ferrocerium
Material handtag: ek
Tillverkningsland: Österrike
Följer med: stretchbar rem med skrapstål
 
 

Köp eldstål från Casström med handtag av ek av Smart Fritid! Smidigt köp i kassan - och snabb leverans!

 
 
Tipsa

Upptäck mer