Eldstad Corten 120

718 - Espegard

Fin eldstad för utomhus av 2 mm cortenplåt. 120 cm hög med en rejäl eldstad och utrymme för ved under. Hela 3 nivåer för medföljande grillgaller. Hemkörning ingår av platt paket.

3749.00 kr
Svea WebPay Delbetalning 193.35 kr /Månad. (24 Månad.)
I lager   Leveranstid: 5-7 dagar
  • Fri frakt över 995:- (89:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Eldstad Corten 120 - ger myset som du behöver ute

Samlas kring en mysig terrassvärmare utomhus för en härlig stund tillsammans

 

Det här är en fin och lite lagom stor terrassvärmare som kommer att glädja er med värme och ett vackert ljus på uteplatsen i många år framöver.

Du vill säkert även använda grillgalleret som går att placera på hela tre olika nivåer.

Att laga mat över elden tillsammans är riktigt kul och ger gemenskap. Vår erfarenhet från egen matlagning över eld utomhus är att även vuxna blir riktigt entusiastiska och tycker att det är roligt. 

Eldstaden är av cortenstål vilket är ett mycket populärt material. Och snyggt!

 

 

Med en utekamin blir alla sociala

För att få familjen att släppa sina mobiler så behöver vi något som lockar. En stund vid värmen och gemenskapen vid en eldstad ute kan till och med få en tonåring att hänga på altanen en stund. Inte bara sommartid när det ska solas, utan även när det är svalare och mörkare. För det är ju då vi behöver skenet från elden och värmen allra mest.

Bjuder du hem gäster så känns den här eldstaden naturlig att samlas vid. En eld dras man nästan magnetiskt till. Sitter man ensam så får man sällskap av elden och finner ro. Och veden ger dig något att pyssla med.

 

 

Var passar den här terrassvärmaren?

Eldstad Corten 120 passar perfekt på en terrass eller altan hemma eller vid sommarstugan. Funkar var du vill i trädgården också, bara du gör marken plan så den står stadigt i alla väder. Utekaminen är också väldigt fin att ha på bryggan eller bryggflotten om du har lyckan att ha något sådant.

Utekaminen ska placeras på en plan och stabil yta. Väljer du att ha Eldstad Corten 120 på ett trädäck köp gärna en golvplåt till. Den skyddar underlaget från rost som annars kan förfula träet vid regn då det de första åren kan lossna lite från utekaminen.

Tänk förstås på att det inte ska bli brandfarligt när du eldar i din eldstad och man ska aldrig gå ifrån en brinnande eld. Men cortenplåten tar inte åt sig så mycket värme som exempelvis en eldstad av gjutjärn. Den går därför ofta att placera relativt nära ett staket eller växlighet.

 

Terrassvärmare
Under eldstaden finns plats att förvara lite ved.

 

Kan jag laga mat över elden i den här eldstaden?

I första hand kanske du tänker att den här eldstaden är till för mys och värme. Men du kan också laga mat över elden. Den levereras med ett grillgaller i rostfritt stål.

Det går att placera grillgallret på tre olika nivåer vilket gör att du enkelt får lagom värme när du grillar. Eller vad sägs om att testa ett smörgåsjärn eller våffeljärn över elden? Det är garanterat populärt hos alla som har lyckan att bli bjudna.

 

 

Eldstaden är av snygg cortenplåt

Den här fina eldstaden är av det så populära materialet corten. Det är en plåt som rostar, inte helt igenom utan bara översta skiktet. Det blir som ett skyddande skikt som skyddar mot vidare korrosion. Cortenplåten är av 2 mm tjocklek.

När utekaminen levereras har ytan ännu inte rostat. Antningen låter du rostningen ske naturligt, eller så hjälper du processen på traven. Tvätta av eldstaden först med vatten och lite diskmedel eller såpa och spruta därefter saltvatten på ytan med hjälp av en sprayflaska. Då får du snabbast möjligt den där vackra ytan med skyddande rost.

 

 

Behöver jag skydda den här eldstaden?

Nej, en eldstad av corten behöver inte skyddas från väder och vind utan kan stå ute året om utan överdrag eller att behöva tas in. Väldigt praktiskt. Det gör också att utekaminen ser fin ut även när du inte använder den.

 

 

Hur levereras eldstaden?

Den levereras som ett platt paket (124 cm x 50 cm x  8 cm). Och du får den hemkörd till dig. Eftersom den levereras som ett platt paket behöver du montera ihop eldstaden. Det finns allt du behöver i paketet såsom skruvar och monteringanvisningar.

Eldstaden leveraras direkt från leverantör för att onödiga transporter ska undvikas. Det tar dock lite längre tid än vår vanliga leveranstid, cirka 5-7 dagar.

 

 

Vad följer med utekaminen?

Förutom själva eldstaden finns ett rostfritt grillgaller inkluderat. Gallret går att placeras på hela tre nivåer i eldstaden.

 

 

Finns det tillbehör som jag kan behöva köpa till?

Följande utrustning finns att köpa till för Eldstad Corten 120:

  • Lock att lägga överst på "skorstenen" - skyddar eldstaden från nederbörd när den inte används.

  • Golvplåt som förhindrar rost från att missfärga träytan under.

 

 

Finns det några fler detaljer med den här utekaminen?

Under utekaminen finns det ett utrymme för ved. Det känns som ett praktiskt förvaringsutrymme för en omgång ved.

På övre delen av eldstaden finns Espegards logga utstansad  plåten.

 

 

Specifikatoner Eldstad Corten 120:

Användning: värme, mys, samlingspunkt och grill
Material: cortenplåt, 2 mm
Ingår: grillgaller
Att köpa till: lock, golvplåt
Höjd: 120 cm
Bredd x djup: 61 x 47 cm
Brännkammarens storlek: ca 40 x 30 cm och sitter ca 45 cm över mark
Paketstorlek: 124 cm x 50 cm x 8 cm
Vikt: 26,5 kg
Varumärke: Espegard
Leveranstid: ca 5-7 dagar

 

Köp en behändig liten eldstad ute av corten av Smart Fritid! Vi ger dig ett enkelt och smidigt köp  och 365 dagars öppet köp!

 

PS. Här hittar du alla våra övriga utekaminer!

 

Tipsa