EKA Swede 88 - Valnöt

618808 - Eka

Lätt men robust fällkniv. Kvalitetshantverk.

495.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
  • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

  • Snabb leverans!

  • Öppet köp 365 dagar!

  • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

EKA Swede 88 - Valnöt

EKA Swede 88 är en liten fällbar outdoor- och jaktkniv från svenska EKA.

Swede 88 en smidig fällkniv med låg vikt, endast 62 gram, men trots det robust. Har riktigt bra skäregenskaper tack vare det tunna bladet och går även att flå ett mindre djur med.

Swede 88 - lätt och stark fällkniv

Swede 88 är resultatet av ett långt utvecklingsarbete av kvalitetsföretaget EKA. De har lyckats ta fram en fällbar outdoor- och jaktkniv med en stark konstruktion som klarar jobbet - trots att den är riktigt lätt.

När du sätter den här smidiga fällkniven i arbete, avslöjas kvaliteten; det är tydligt att Swede 88 är tillverkad av en knivtillverkare med mer än 100 års erfarenhet. Trots sin litenhet ligger den bra i handen, och du får en skön känsla. Handtaget är av ett enda stycke trä, och av vackert valnötsträ.

Som alla EKA-knivar med rostfritt stål är det av hög kvalitet, Sandvik 12C27. Den är patenterad och med en slipning som tilltalar den mest rutinerade knivanvändaren.

 

 EKA Swede 88 - friluftskniv, fällkniv
EKA Swede 88 är en smidig fällkniv med riktigt låg vikt, men ändå robust. En favorit hos många.

 

Specifikationer EKA Swede 88:

Knivblad längd: 7,2 cm
Knivblad tjocklek: 1,7 mm
Total längd: 18 cm
Vikt: 62 g

 

 Sandviksstål

Sandvik 12C27 är beteckningen på det stål, som EKA-knivars rostfria knivblad är gjorda av. Det är svenskt, kontrollerat kvalitetsstål, särskilt utvecklat för knivar och kirurgiska instrument.

Knivbladen härdas till 57 - 59 HRC för att eggen skall hålla sin skärpa. Jämförande tester har visat att EKA-knivars eggar håller skärpan betydligt bättre än flera andra ledande knivtillverkares.

10-års garanti

Hos EKA-knivar kombineras 100-årig hantverkstradition med modern produktionsteknik. Varje kniv går igenom mycket stränga kvalitetskontroller, och är försedd med 10 års garanti.

 

 

Tipsa