Beställningsvara
- 10%
Bradley Smoker Realtree 6 galler - kamouflagefärgat rökskåp från Bradley, bild på utsidan - köp av Smart Fritid.
Invändig bild på Bradley Smoker Realtree XL 6-galler - köp av Smart Fritid!
Temperaturreglage på Bradley Smoker rökskåp i original-serien.

Bradley Smoker Realtree XL 6-galler

BS815XLTCEF - Bradley Smoker

Tufft kamouflagefärgat rökskåp, 6-galler, från Bradleys originalserie. Realtree inkluderar finmaskiga teflongaller istället för förkromade galler och lägger även till 4 korvkrokar!

Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment

4290.00 kr
Ordinarie 4790.00 kr , du sparar 500.00 kr, (10%)
Svea WebPay Delbetalning 215.89 kr/Månad. (24 Månad.)
Ej i lager, beställningsvara. Leveranstid 4-10 dagar

Vikt 18.0 kg
 • Fri frakt över 995:- (69:- vid köp för lägre belopp)

 • Snabb leverans!

 • Öppet köp 365 dagar!

 • Vi bryr oss - även efter ditt köp!

Bradley Smoker Realtree XL 6-galler

 

Vill du ha ett tufft rökskåp från Bradley Smoker – med attityd? Då är kamouflagefärgade Bradley Smoker Realtree XL 6-galler något för dig!

 

Bradley Smoker har nu kompletterat sitt utbud med ytterligare ett rökskåp i originalserien – en serie där du får mycket rök för pengarna. Och som alltid med Bradley Smokers rökskåp får du en fin, ren rök som förvandlar livsmedel till delikatesser.

Med Bradley Smoker Realtree får du finmaskiga teflongaller (jerky racks) istället för förkromade galler som vanligen ingår - och du får fyra dubbelkrokar att hänga korv på. Förutom det skiljer sig Realtree-skåpen på utsidan. De har en tuff kamouflagefärg istället för heltäckande svart.

Kamouflagefärgen skyddar dig från nyfikna grannar som kommer smygande för att stoppa in sin egen mat för rökning - ett inte ovanligt problem för Bradleyägare.

 

 

Bradley Smoker Realtree XL - med en rökhöjd på 67 cm

Förutom den kamouflagefärgade utsidan är Bradley Smoker Realtree XL 6-galler samma rökskåp som Bradley Smoker Original XL 6-galler. Fördelen med 6-galler skåpen jämfört med 4-galler, är att de är 19 cm högre och mäter 67 cm på insidan istället för 48 cm.

 

Du får mer plats att hänga större köttstycken i ett 6-galler skåp än i ett 4-galler, vilket kan vara avgörande vid val av rökskåp. Har du större köttstycken eller vill röka mer åt gången är det förstås en fördel med ett större skåp. Röker du lite åt gången och mindre köttstycken, väljer du kanske hellre ett 4-galler skåp.

 

Realtree XL 6-galller rymmer sex galler med ett avstånd på 10 cm - men det går även att dubblera antalet galler, då med ett avstånd på 4 respektive 6 cm mellan gallren.Utnyttja mångsidigheten hos Bradley Smoker Realtree XL 6-galler

Bradley Smoker Realtree XL 6 galler har två värmeelement: en för att ge ugnsvärme och en annan för att skapa rök. Det innebär att du kan laga mat både med rök och utan eller få rök både med värme och utan.

Med denna mångsidighet kan du använda rökskåpet som en tork, en ugn, en rök eller som en svalrök (slå inte på värmen, då blir temperaturen lagom svalrökningstemperatur ca 40-50 grader C - om inte omgivande temperatur redan är hög).

Vill du kallröka kompletterar du med Bradleys kallrökningsenhet - och vi lovar - du kommer att få den godaste kallrökta maten med din Bradley. Det är här ett bra rökskåp verkligen visar vad det går för och smakskillnaderna kommer fram.

 

 

Realtree XL 6-galler- enkel att röka med

Att röka med Bradley Smoker är alltid enkelt - så även med Realtree XL 6-galler. Sätt på rökskåpet, fyll vattenskålen i rökskåpet och ladda med din favorit bland rökbriketterna och du får rök i upp till nio timmar, utan den ständiga passningen som en vedrök kräver.

 

Rökbriketterna bränns ovanpå ett elektriskt element och matas sedan fram automatiskt. När de är färdiganvända trillar de ner i ett vattenbad så att de slocknar, och en ny rökbrikett matas fram så att du få en jämn fin rök i din Bradleyrök. Värmeffekten får du själv reglera med ett vred på det här rökskåpet i originalserien.

 

Realtree 6-galler har en inredning i rostfritt stål, som är både snygg och minskar risken för rost. Den magnetiska dörrlisten håller röken kvar där den ska vara. Sämre rökskåp har sämre dörrlister och man ser då att röken pyser ut lite varstans. I Bradleys rökskåp går röken ut genom takventilen precis som den ska – förutom om du skulle vilja öppna dörren och tjuvkika på dina läckerheter förstås!

 

Skåpets väggar och dörrar är väl isolerade för att hålla värmen inuti och säkert under kontroll.

 

Röka i Bradley Smoker - här gåsbröst på galler i Bradleyröken.
Det finns mycket gott att röka i din Bradley Smoker! Här rökt ankbröst som du hittar receptet på i Smart Fritids samling med rökrecept.

 

 

 

Vad skiljer originalserien från de digitala rökarna?

Bradley Smoker var först i Sverige med sina elrökar – originalseriens rökskåp är inte termostatstyrda som de digitala rökarna, men kanske är det en finess som du klarar dig utan? Är omgivningens temperatur jämn, och ditt rökskåp inte utsätts för alltför skiftande väder och vind klarar den ändå att hålla en tillräckligt jämn temperatur för att ge dig riktigt fin rökt mat. Är det väderbyten får du själv vara där och passa rökningen när det behövs - och det är fortfarande långt ifrån den passning som en vedrök kräver.

Vill du reglera värmen är det väldigt enkelt att vrida på värmereglaget. Och du kanske ändå gillar att vara lite delaktig i rökningen och inte helt lämna den därhän.

Rökskåpen i originalserien har heller ingen timer. Du får själv stänga av rökskåpet när maten är färdigtillagad. Mät gärna köttet med en smidig termometer från Thermapen - då är det bara att sticka in termometern och du får ett svar på bara några sekunder om köttet är uppe i rätt temperatur.

Originalskåpen har alltså ingen termostat och ingen timer - fundera om du kan vara utan dessa funktioner och jämför priset med motsvarande digitala rökskåp. Prisskillnaden brukar vara runt en tusenlapp.

 

 

Vad är uppdaterat från det ursprungliga originalskåpet?

Alla rökskåp i originalserien är uppdaterade versioner av Bradley Smokers första originalskåp. Bradley Smoker Realtree XL 6-galler har liksom de andra i serien en rostfri insida. De smidiga tippskydden på gallren gör så att du aldrig riskerar att tappa den rökta maten när du drar ut ett galler. Och själva rökskåpet är numera ännu stabilare tack var de större fötterna.

Det är även enklare att rengöra generatorn då en sidopanel är avtagbar. Elektroniska komponenter och frontdetaljer är uppdaterade och värmereglaget är flyttat till generatorn.

En hel rad förbättringar som kommer dig som Bradleyrökare till godo!

 

 

Vad ingår i Bradley Smoker Realtree XL 6-galler?

Rökskåp, rökgenerator, sex galler ingår. Alltså ett komplett rökskåp som är färdigt att röka med. Med rökskåp i Realtree-serien får du istället för de vanliga förkromade gallren finmaskiga teflongaller (sk Jerky racks) och korvkrokar (ett set om 4 dubbelkrokar). 

Bradley kallrökningsadapter köper du här om du vill njuta av kallrökt. Rökbriketter till rökskåpet och övriga tillbehör som fler galler eller krokar hittar du här.  Sen är det bara att tuta och röka!

Nej, förresten: Vi rekommenderar alla att köpa ett Bradley regnskydd för att skydda från fukt, pollen och nederbörd. Då håller sig din Bradleyrök ren och fräsch i många år till!

 

 

Specifikationer:

 • Storlek utvändigt: B 430 x D 370 x H 990 mm. Bredd med generator: 610 mm.
 • Storlek invändigt: B 390W x D 293 x H 840 mm.
 • Galler: 6 st à 380 x 280 mm, förkromade.
 • Max strömförbrukning: 500 W ugnselement / 125 W rökgenerator.
 • Max temp: Ställbar upp till ca 150 grader C. (lite beroende av omgivande temperatur och vindförhållanden)
 • Min temp: Ca 50 grader C. För lägre temperatur behövs kallrökningsenhet.
 • Utsida: Epoxylackerad plåt.
 • Insida: Rostfri plåt.
 • Ingår: Levereras komplett med rökgenerator, dropplåt, vattenbehållare, sex finmaskiga teflongaller, korvkrokar.
 • Garanti: 12 månader, CE-godkänd.
 • Fraktfri hemleveransKort film som ger en liten inblick i Bradley Smoker.

Tipsa

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: